Judasbomen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Judasbomen

Judasbomen (Cercis canadensis) kunnen behoorlijk hoog worden, wel 10 tot 12 meter, maar sommige soorten groeien relatief smal, waardoor ze toch niet veel ruimte innemen. De Judasboom is onderdeel van de familie van de vlinderbloemigen (Fabaceae). Daardoor kan de boom in samenwerking met bacteriën in de bodem stikstof vastleggen in de grond. In april en mei komen er mooie felroze vlindervormige bloemen aan de boom. Na de bloei krijgt de gewone Judasboom lichtgroen uitlopende bladeren die later groen van kleur worden. In de herfst groeien daar droge peulvruchten aan en vertonen de bladeren stralende gele, oranjerode herfstkleuren. Verder heeft de boom een karakteristieke paarsachtige boomschors.

De naam dankt de boom aan zijn land van herkomst: Judea. Judas verhing zichzelf nadat hij Jezus verraden had naar verluidt aan zo'n boom. De oorspronkelijk witte bloemen zouden toen van schaamte rood zijn gekleurd. De vorm van de bladeren en de vruchten van de boom worden vergeleken met een judaspenning: de 30 zelverlingen waar Judas' verraad mee betaald werd.

 

Verzorging

De boom is warmteminnend en doet het goed op kalkrijke grond. De boom heeft zeer weinig onderhoud nodig.Hij hoeft alleen gesnoeid te worden wanneer nodig is, bijvoorbeeld wanneer takken op de stam te dik worden.

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Je kunt je mediterrane boom eenvoudig bestellen bij Fleur.nl. Deze wordt vervolgens persoonlijk door onze eigen kweker bij je thuisbezorgd (gratis verzending vanaf 45 euro). De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen en je hoeft zelfs niet thuis te zijn! Als je bomen bestelt, heb je de optie om een aanplantpakket of aanplantservice toe te voegen. 

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Als je gebruik maakt van de aanplantservice, planten wij met alle liefde de boom voor je in de tuin. Het voordeel is dat we je daarmee een berg werk uit handen kunnen nemen. Als je voor de aanplantservice kiest, worden de bomen binnen tien werkdagen geplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Het is aan te raden bij de aanplantservice ook gebruik te maken van het aanplantpakket. We leveren dan boompalen en aanplantgrond mee. Wanneer je gebruik maakt van de aanplantservice en het aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroei garantie. 

Search engine powered by ElasticSuite