Olijfboom bonsai

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Bonsai-olijfbomen

Eén van oudste boomsoorten en de meest bekende mediterrane bomen is de olijfboom (Olea europaea). De boom (subsp. sylvestris) produceert olijven: één van de belangrijkste landbouwproducten uit het Midden Oosten. De vruchten zijn heerlijk om te eten, maar worden ook veel gebruikt om olijfolie uit te produceren van de landen rondom de Middelandse Zee. Olijfbomen staan symbool voor trouw, liefde en vrede en staat schitterend in iedere tuin. Olijfbomen hebben prachtige bladeren: groen aan de bovenkant en zilvergrijs aan de onderkant. Dit geeft een bijzonder effect. Met de jaren krijgt een olijfboom een steeds uniekere, grilligere vorm waardoor de boom steeds karakteristieker wordt. Laat in de lente, bloeit de boom met witte, heerlijk geurende bloemen. Ook in een Hollandse zomer kunnen er daarna vruchten aan de takken groeien. De olijfboom kan goed in Nederlandse tuinen staan: doordat ze matig winterhard zijn, zijn ze goed beschermd tegen ziektes. Een olijfboom is van onschatbare waarde voor je tuin!

 

Verzorging

In Nederland en België kunnen jonge olijfbomen als kuipplant in de tuin gezet worden, oudere bomen kunnen ook in de volle grond worden gezet. Ze zijn dan sterker en herstellen sneller na lichte vorst. Toch blijft het raadzaam om jonge olijfbomen in de koude wintermaanden in te pakken met bijvoorbeeld beschermingshoezen en de wortels te beschermen met sto en/of jute. Olijfbomen hebben een voorkeur voor een plek met veel zon en zijn gevoelig voor wortelrot en uitdroging. Ze hebben een goed waterdoorlatende bodem nodig, bij voorkeur van zanderige kleigrond met een beetje kalk. De grond moet niet helemaal uitdrogen, maar mag ook niet te nat zijn. Zorg daarom dat overtollig water weg kan stromen uit de pot. 

Wat betreft het snoeien, daar stelt de olijfboom geen hoge eisen aan. Het is niet nodig de boom te snoeien, maar als je wil kan je de boom terugsnoeien tot takken van 20 tot 25 centimeter. Het is ook mogelijk alleen de lange takken in te korten. Dat zal ervoor zorgen dat de boom voller en compacter groeit. De boom moet in het voorjaar gesnoeid worden, zodat de snoeiwonden dicht kunnen groeien. Olijfbomen vervangen zijn bladeren eens in de drie jaar en blijven dus groen in de winter. 

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Je kunt je mediterrane boom eenvoudig bestellen bij Fleur.nl. Deze wordt vervolgens persoonlijk door onze kweker bij je thuisbezorgd (gratis verzending vanaf 45 euro). De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen en je hoeft zelfs niet thuis te zijn! Als je bomen bestelt, heb je de optie om een aanplantpakket of aanplantservice toe te voegen. 

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Als je gebruik maakt van de aanplantservice, planten wij met alle liefde de boom voor je in de tuin. Het voordeel is dat we je daarmee een berg werk uit handen kunnen nemen. Als je voor de aanplantservice kiest, worden de bomen binnen tien werkdagen geplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Het is aan te raden bij de aanplantservice ook gebruik te maken van het aanplantpakket. We leveren dan boompalen en aanplantgrond mee. Wanneer je gebruik maakt van de aanplantservice en het aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroei garantie.

Search engine powered by ElasticSuite