Strelitzia

Sorteer op
per pagina

1 product

strelitzia20nicolai20hydrocultuur20groot20bladpng
Strelitzia Nicolai
Paradijsvogelplant
75-110 cm
v.a. € 92,95 € 85,28
Sorteer op
per pagina

1 product

Exotische Strelitzia's 

Strelitzia's behoren tot de meest exclusieve kamerplanten en wordt steeds populairder in Nederland. De prachtige planten komen oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en brengen daardoor een zuidelijk sfeertje met zich mee. In Nederland worden twee soorten strelitzia's verkocht: de wat stoere, grote Strelitzia nicolai en de schitterend bloeiende Strelitzia reginae. Beide kamerplanten staan schitterend in huis en kunnen jarenlang meegaan. Vooral de Strelitzia Nicolai kan erg groot worden. 

 

Strelitzia Nicolai

De Strelitiza Nicolai is een exclusieve kamerplant met een stoere uitstraling. De plant is vooral erg geliefd vanwege de grote bladeren. Die geven namelijk een exotische sfeer aan je woonkamer of kantoor. De grote bladeren hebben meerdere nerven boven elkaar, waardoor de bladeren sterk zijn en tegen een stootje kunnen. Door de sterke nerven in het blad, kunnen bij oudere en grotere strelitzia's kleine scheurtjes in de bladeren ontstaan. Dit geeft een mooi en natuurlijk effect aan de plant en zorgt ervoor dat de plant een wat stoerder karakter krijgt. De Strelitzia Nicolai geeft, in tegenstelling tot de Strelitzia Reginae, niet snel bloemen. Bloemen groeien alleen aan de plant wanneer die minimaal 250 centimeter hoog is en in het goede klimaat. De bloemen zijn zwart of wit van kleur. 

 

Strelitzia Reginae

De Strelitzia Reginae is te herkennen aan de prachtige, kleurrijke bloemen: de paradijsvogelbloemen die de plant bekend hebben gemaakt. De Strelitzia Reginae wordt daarom ook wel Paradijsvogelplant, 'Bird of Paradise' genoemd. De bloemen zijn erg opvallend door hun unieke vorm en kleur: ze lijken op oranje vogels. Vooral door de bloemen krijgt de Strelitzia Reginae dus een exotische, exclusieve uitstraling. De bloemen zijn zo exclusief dat ze veel worden verkocht aan bloemisten. De Reginae doet het erg goed op lichte plekken en krijgt dan met de juiste verzorging jaarlijks bloemen. Een Strelitzia gaat pas bloeien na 8 jaar. Er zijn twee soorten Strelitzia Reginae's: één met bloemen en één zonder bloemen. De bloemloze variant zal niet snel bloemen krijgen, maar ziet er door het bijzondere blad ook prachtig uit!

 

Strelitzia's op hydrocultuur

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden met water en voedingsstoffen. Bij hydrocultuurplanten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten.  

 

Online groene planten kopen

Kamerplanten koop je tegenwoordig niet alleen meer bij een tuincentrum, maar bestel je ook makkelijk online! Met een levering van 1-2 werkdagen heb je de plant snel in huis. We verpakken de planten met grote zorg, zodat ze in goede staat en vers van de kweker bij u thuis worden bezorgd. 

 

Potten en opmaakservice

Wil je je mooie plant in je pot zetten? We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat.

We zetten de planten ook graag vast voor je in een pot. Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. Je kunt bij het bestellen van de bloempot aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met hydrokorrels en een watermeter. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen en er zelf geen rommel van hebt. Voor hele grote planten en potten is het soms niet mogelijk om ze alvast op te maken. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. hyd

Search engine powered by ElasticSuite