Fleur.nl

Winkelwagen

Prunus avium 'Morelle' Kers

 Prunus avium 'Morelle' Kers
 Prunus avium 'Morelle' Kers
 Prunus avium 'Morelle' Kers
 Prunus avium 'Morelle' Kers
  • 5 - 7 werkdagen

  • 125-150 cm

  • De Prunus avium 'Morelle' is een kersenboom op laagstam. Hij zal uiteindelijk uitgroeien tot een grote boom, geef hem genoeg ruimte in de tuin. De kers is lichtrood van kleur en redelijk zuur van smaak.
€29,95
... updating the shopping cart ...
  • Direct van de beste kwekers
  • Gratis verzending vanaf €45
  • Gratis achteraf betalen

Beschrijving Prunus avium 'Morelle' Kers

Specificaties                                                                                                                 
Bloemen    Ja
Kleur bloemen    Wit
Bloeiperiode    April, Mei
Bladkleur    Groen
Blad in de winter    Bladverliezend
Standplaats    Zon/Halfschaduw
Volgroeide hoogte    3 tot 5 meter
Door ons geleverde hoogte

   125-150 cm

Potmaat    26 cm
Winterhard    Ja
Onderhoud     Eenvoudig
Waterbehoefte    Gemiddeld
Snoeimaand    Augustus
Vruchtdragend    Ja
Groeisnelheid     Gemiddeld
Geschikt voor    Solitair (blikvanger)
Advies aantal per m2    1

 

Meer informatie over Prunus avium 'Morelle'

De Prunus avium 'Morelle' is een variant van de kersenboom die op een laagstam staat. De boom begint dus laag, maar zal uiteindelijk uitgroeien tot een flinke boom van zo'n vier meter hoog. Dit kan wel tien jaar duren, maar geef hem een plekje met voldoende ruimte in de tuin. Een pluspunt van laagstambomen is dat de eerste paar jaren het oogsten en snoeien erg makkelijk gaat. De stam staat immers dicht bij de grond dus meer dan een ladder heb je niet nodig.

Geef de kersenboom de tijd om zich te ontwikkelen, dit kan een paar jaar duren. Daarna krijg je een rijke oogst! De 'Morelle' bloeit in april en mei met hagelwitte bloesem waaruit de vruchten zich vormen. De kersen zijn vanaf juli te plukken. Het zijn lichtrode kersen die een licht zure smaak hebben. Als tussendoortje los eten, daar zijn de kersen minder geschikt voor. Je kunt ze wel goed inmaken of verwerken in taart en cakes. Het groene blad van de kersenboom krijgt een mooie herfstverkleuring naar rode tot gele en oranjerode tinten en sterft in de winter af. 

Onderhoud

Het onderhouden van de Prunus avium 'Morelle' is niet moeilijk. Het is belangrijk dat je de boom na de oogst pas snoeit, om de boom zo min mogelijk te schaden. Doe dit dus in augustus. Verwijder de jonge takken die verticaal groeien en laat de takken die naar buiten groeien zitten. Daar komen namelijk de nieuwe vruchten aan. Zorg voor een mooie, open boom waar het zonlicht goed bij kan. De 'Morelle' rijpt namelijk het beste in de zon. De boom stelt geen eisen aan de grondsoort.

Reviews

Geen reviews gevonden...
Gerelateerde producten
Onze merken

Socialmedia