Fleur.nl

Winkelwagen

Prunus avium 'Stella' Kers

 Prunus avium 'Stella' Kers
 Prunus avium 'Stella' Kers
 Prunus avium 'Stella' Kers
 Prunus avium 'Stella' Kers
  • 5 - 7 werkdagen

  • 125-150 cm

  • De Prunus avium 'Stella' is een kersenboom op laagstam. Hij zal uiteindelijk uitgroeien tot een grote boom, geef hem dus genoeg ruimte in de tuin. De vruchtkers is donkerrood van kleur en rijp in juli.
€29,95
... updating the shopping cart ...
  • Direct van de beste kwekers
  • Gratis verzending vanaf €45
  • Gratis achteraf betalen

Beschrijving Prunus avium 'Stella' Kers

Specificaties                                                                                                                 
Bloemen    Ja
Kleur bloemen    Wit
Bloeiperiode    April, Mei
Bladkleur    Groen
Blad in de winter    Bladverliezend
Standplaats    Zon/Halfschaduw
Volgroeide hoogte    3 tot 5 meter
Door ons geleverde hoogte

   125-150 cm

Potmaat    26 cm
Winterhard    Ja
Onderhoud     Eenvoudig
Waterbehoefte    Gemiddeld
Snoeimaand    Augustus
Vruchtdragend    Ja
Groeisnelheid     Gemiddeld
Geschikt voor    Solitair (blikvanger)
Advies aantal per m2    1

 

Meer informatie over Prunus avium 'Stella'

De kersenboom Prunus avium 'Stella' is een boom die gekweekt is op een laagstam. Het is een klein boompje in het begin, maar groeit uit tot een flinke boom van ongeveer vier meter hoog. Voldoende ruimte in de tuin is dan ook aan te bevelen. Met een laagstam is het de eerste jaren erg makkelijk om de kersen te plukken en oogsten. De boom staat laag bij de grond dus je hebt alleen een kleine ladder nodig. 

De 'Stella' is niet zelfbestuivend en goed winterhard. In de herfst krijgt het groene blad een mooie verkleuring naar herfsttinten waarna het in de winter afsterft. De 'Stella' bloeit in april en mei met lichtroze bloesem waaruit de vruchten zich vormen. De kersen zijn vanaf juli te plukken. Het zijn grote, donkerrode kersen die weinig barstgevoelig zijn.  

Onderhoud

Het onderhouden van de Prunus avium 'Stella' is niet moeilijk. Het is belangrijk dat je de boom na de oogst pas snoeit, om de boom zo min mogelijk te schaden. Doe dit dus in augustus. Verwijder de jonge takken die verticaal groeien en laat de takken die naar buiten groeien zitten. Daar komen namelijk de nieuwe vruchten aan. Zorg voor een mooie, open boom waar het zonlicht goed bij kan. De 'Stella' rijpt namelijk het beste in de zon. De boom stelt geen eisen aan de grondsoort.

* In het aanplantpakket zit alles wat je nodig hebt voor het aanplanten van één boom. 
In het pakket zit het volgende: 

- 2 boompalen 
- 2x boomband + 2 boomband spijkers 
- 40 liter potgrond
 
Met de aanplantservice planten wij met alle liefde de boom voor je. Het voordeel is, dat wij je een hoop werk uit handen nemen. Wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met een aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroei garantie. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van boompalen en aanplantgrond, vink dan ook het aanplantpakket aan. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Reviews

Geen reviews gevonden...
Onze merken

Socialmedia