Fleur.nl

  • Direct van de beste kwekers
  • Gratis verzending vanaf €45
  • Gratis achteraf betalen
  • |
  • |
  • Registreren

Stolk Orchids

Stolk Orchids - MEER DAN 100 JAAR ERVARING

Familiebedrijf Stolk Orchids vindt zijn oorsprong in het begin van de 20ste eeuw. Jan Stolk startte met het kweken van komkommers en tijdens de Tweede Wereldoorlog nam de tweede generatie, Jan Stolk senior, het bedrijf over.

 

     

 

Jan Stolk junior maakte in 1968 de keuze om in Waddinxveen een eigen kwekerij op te zetten en teelde, net als zijn vader, sla en tomaten alvorens hij op de sierteelt overstapte. Coby, de vrouw van Jan Stolk junior, had een liefde voor bloemen en kon het niet aanzien dat deze niet goed verzorgd werden en zonder liefde gekweekt werden. Vanaf begin jaren 90 kwamen de orchideeën in beeld en in 1994 is er definitief gekozen voor de teelt van Phalaenopsis. Stolk Orchids biedt u inmiddels meer dan 20 jaar ervaring.

Vlak voor het nieuwe millennium is de vierde generatie ingestapt; Jan-Pieter en Corstiaan stonden nu samen met hun vader aan het roer van dit familiebedrijf. In 2004 en 2008 resulteerde dit in een uitbreiding tot de moderne Phalaenopsiskwekerij van 5ha groot, zoals we deze nu kennen. Een derde zoon, Harm-Jan, trad dezelfde periode toe en die samenstelling is tot vandaag de dag hetzelfde gebleven.

Stolk Orchids heeft een rijke kwekershistorie, jarenlange ervaring en een maatschappelijk verantwoorde visie. De innovatieve en duurzame manier van telen geeft het familiebedrijf een uniek en eigentijds karakter, dat resulteert in kwalitatief hoogwaardige en eerlijke producten. Lees meer over onze duurzame visie!

HET ZIT IN HUN DNA

Orchidee kwekerijen kunt u op veel locaties vinden, wat maakt Stolk Orchids uniek? Dat is onze visie.

De liefde voor het kweken van Phalaenopsis zit in ons DNA, daar is de onderneming mee opgegroeid. In de loop van de tijd heeft Stolk Orchids het kweken van een sterke, gezonde en stressbestendige Phalaenopsis in vele soorten en maten tot een kunst verheven.

DUURZAAMHEID EN INNOVATIEF

Als protestants familiebedrijf gaan zij respectvol om met de middelen die hen gegeven zijn. Verantwoording nemen voor het gebruik van de aarde en rekening houden met het doorgeven van deze wereld aan de volgende generaties zijn voor hen vanzelfsprekend.

Maar ook ons innovatief karakter is voor u als klant belangrijk. Vernieuwende producten waarmee wij zij klanten mogen verrassen zijn niet alleen in Nederland opgemerkt, maar ook bijvoorbeeld in België, Duitsland en Frankrijk. Stolk Orchids kijken naar trends en ontwikkelingen om deze zo goed mogelijk op uw wensen en de wensen van klanten af te stemmen.

EEN FAMILIEBEDRIJF MET KARAKTER: DUURZAAM EN VERANTWOORD TELEN

Stolk Orchids is een bedrijf met een visie. Zij gaan niet voor resultaten op korte termijn, maar kijken verder. Niet voor niets telen zij Phalaenopsis volledig duurzaam en maken zij gebruik van de laatste technologieën om energiegebruik te reduceren. Vanuit principe gaan zij respectvol om met de middelen die hen gegeven zijn. Dus verantwoording nemen voor het gebruik van de aarde en rekening houden met het doorgeven van deze wereld aan volgende generaties.

Duurzame teelt

Al jarenlang experimenteren zij met biologisch ondersteunende voedingsmiddelen. Deze zijn inmiddels uitgebreid getest en geïntegreerd in de teeltwijze, zodat er door deze voedingsmiddelen een perfecte symbiose tussen de grond en het wortelgestel ontstaat. Goed voor het milieu, want het gebruik van kunstmatige meststoffen is hierdoor sterk gereduceerd, maar ook goed voor het gewas. De plant is stressbestendiger en bouwt meer weerstand op. Dit resulteert in grotere bloemen, intensere kleuren en een langere houdbaarheid. Belangrijk voor u en uw klanten.

Stolk Orchids werkt chemievrij!

Na het zien van de positieve resultaten die met biologische voedingsmiddelen boekten, hebben zij ook de mogelijkheden van niet chemische plaagbestrijding onderzocht. Vanaf januari 2015 werken zij ook op dat vlak volledig biologisch in samenwerking met Koppert Biological Systems.

Energiebesparing en milieubewuste keuzes

Vanaf de uitbreiding van de kwekerij in 2008 is er rekening gehouden met energiebesparende technieken. Zij realiseren tot 35% minder gasverbruik door de temperatuur in de warenhuizen te reguleren middels (grond)water. Momenteel bekijken zij de mogelijkheden om op eigen kracht groene stroom op te wekken.

Afval scheiden zij netjes en zijn een voorstander van recycling. Zo zijn de trays gemaakt van hergebruikt pet en ook na gebruik wordt het materiaal omgesmolten en nieuw leven ingeblazen.

MPS Gecertificeerd

Om uit te stralen hoe belangrijk duurzaamheid voor Stolk Orchids is hebben zij zich officieel MPS laten certificeren.

 

 

Onze merken

Socialmedia

© Copyright 2019 Fleur.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce