Fleur.nl

Winkelwagen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht met de meest gestelde vragen. Heb je een vraag over bezorging, retourneren, betalen of bestellen? Door op de link te klikken van het bijbehorende woord kom je op de speciale pagina’s daarover terecht. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op door te mailen of bellen! 

 • Welke pot moet ik kiezen voor bij mijn plant? 

Bij Fleur.nl heb je de mogelijkheid om je plant en pot compleet opgemaakt thuisbezorgd te krijgen. Ideaal! Zo hoef je zelf niet te sjouwen met zakken potgrond en heb je ook geen vieze vloer thuis. Voor onze opmaakservice geldt het volgende: de plant en pot moeten zowel bij ons besteld zijn. Wij adviseren om de diameter van de bloempot minstens twee centimeter groter in doorsnee te bestellen dan de kweekpot van de plant. Heb je bijvoorbeeld een mooie plant gezien met een kweekpot van 30 centimeter? Dan heb je dus een sierpot nodig van minimaal 32 centimeter doorsnee. Let er wel bij op dat de sommige potten een relatief kleine opening hebben ten opzichte van de totale diameter van de pot. Mocht je twijfelen over de potmaat, dan kun je ons altijd mailen of bellen

 • Hoe werkt de plant- en potopmaakservice?

Wij bieden je de mogelijkheid om je kamerplant opgemaakt in een pot te leveren. Je hebt daarbij de keuze uit een standaard- en complete variant. Hierdoor hoef je de plant zelf niet op te maken waardoor je tijd en moeite bespaart. 

Standaard- en complete variant

De standaardvariant is gratis. Wij zetten de plant in de pot en vullen deze met aarde.

Bij de complete variant wordt dit voorafgegaan door het plaatsen van hydrokorrels onder in de pot en wordt het geheel geleverd inclusief vochtigheidsmeter. De hydrokorrels nemen overtollig water op en met de vochtigheidsmeter weet je precies wanneer de plant weer water nodig heeft. Voor meer uitleg over de vochtigheidsmeter, klik hier.

Voorwaarden opmaken

 • Plant en pot moeten beiden zijn besteld bij Fleur.nl
 • De plant moet in de pot passen. Als dit niet het geval is nemen wij contact met je op.
  We raden altijd aan om de pot minimaal twee centimeter groter in diameter aan te schaffen.
  Heb je bijvoorbeeld een plant met kweekpot van 30 centimeter, dan heb je een bloempot nodig die minstens 32 centimeter doorsnee heeft. 

De opmaakservice geldt niet voor buitenplanten. 

 • Ziet mijn plant er precies uit zoals op de foto? 

Kamerplanten zijn een natuurproduct waardoor ze altijd kunnen afwijken. Geen een plant is hetzelfde. Gelukkig maar, elke kamerplant die er hetzelfde uitziet zou ook maar saai zijn! We voeren altijd een kwaliteitscontrole uit en zullen nooit planten versturen die niet aan de eisen voldoen. We handelen een marge van maximaal tien centimeter wat betreft de hoogte. 

Voor kamerplanten geldt dat de hoogte wordt opgemeten inclusief de kweekpot. Voor tuinplanten, hagen en bomen is dit altijd opgemeten zonder kweekpot. 

 • Hoe werkt een zelfwatergevende bloempot? 

De bloempotten van Lechuza zijn zelfwatergevende potten. Dit betekent dat de planten water krijgen via het waterreservoir. Je hoeft zelf maar één keer per maand of twee maanden water te geven. Ideaal voor op kantoor! Als je een Lechuza pot aanschaft, dan is het volgende belangrijk: de eerste tien tot twaalf weken moet je de plant water geven over de grond. De wortels zijn dan nog niet in het reservoir gegroeid waardoor het niet optimaal werkt. Na drie maanden kun je dus water gaan geven via het watergeefsysteem. Dit doe je door de bak te vullen totdat de watermeter op ‘max’ staat. Pas wanneer de meter op ‘min’ staat kun je weer opnieuw water geven. 

 • Help! Ik heb schade opgelopen door één van jullie producten. Wat nu? 

Zodra de bestelling is afgeleverd, is Fleur.nl niet verantwoordelijk voor schade, van welke aard dan ook. Met schade bedoelen wij schade in de vorm van waterschade of vloerschade. Zorg dat je bij een houten vloer gebruikt maakt van een floorprotecter zodat het vocht niet doorslaat in de pot en dus op de vloer terecht komt. Je kunt ook gebruik maken van een inzethoes.

Sommige planten, zoals de Alocasia en bananenplant, hebben last van guttatie. Dat betekent dat de plant waterdruppels vormt op zijn bladeren omdat er een overdruk aan vocht in de plant ontstaat. Hij moet zijn vocht kwijt waardoor de plant wel eens kan 'lekken'. Houd hier rekening mee bij aanschaf. Guttatie verdwijnt meestal bij een vermindering van de waterafgifte. 

Mocht de bloempot of plant tijdens het transport of de bezorging schade hebben opgelopen, dan kun je altijd even contact opnemen zodat we kunnen zorgen voor een passende oplossing. 

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op 

Onze merken

Socialmedia