Fleur.nl

Winkelwagen

Hydrocultuur verzorging

Hydrocultuur planten

Wat zijn de voordelen van hydrocultuur en wanneer kun je het beste voor een hydrocultuur plant kiezen?

Voordelen hydrocultuur

  • De hydrocultuur hoef je maar één keer per maand water te geven
  • Het is een sterke, gezonde en schonere plant
  • Je hebt bijna geen onderhoud aan de plant
  • Het is erg makkelijk: water geven als de watermeter het aangeeft

Wat is hydrocultuur?

In de zakelijke wereld van kantoren, hotels en openbare ruimtes is hydrocultuur een snel toenemend en populair product. Hydrocultuur is namelijk gemakkelijker te onderhouden dan de traditionele plant met potgrond. Een plant met hydrocultuur heeft maar één keer per vier weken water nodig. Dat betekent dat je maar twaalf keer per jaar water hoeft te geven.

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt, een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Je kunt een watermeter gebruiken om te zien hoeveel water de plant nodig heeft.  

Verzorging

Met behulp van een watermeter kun je aflezen hoeveel en ook wanneer de plant water nodig heeft. Gemiddeld hoef je de plant maar één keer in de maand water te geven. Wacht drie tot vier dagen wanneer de watermeter op 'minimaal' staat alvorens je opnieuw water geeft.

Tip

Soms slaan de hydrokorrels wit uit. Dit is geen schimmel zoals veel mensen denken. Dit zijn mineralen en is volkomen ongevaarlijk voor de plant. Een laagje siergrind of sierstenen voorkomt dat men dit ziet.

Opmaakservice

Maak gebruik van onze opmaakservice en krijg een volledig opgemaakte plant thuis bezorgd! Wij maken de plant graag voor je op. Kies de onderstaande producten en we bezorgen de hydroplant opgemaakt in de gekozen pot met watermeter.
 
Wat heb je nodig voor een hydrocultuurplant?

Hydrocultuur opmaken

Hierboven lees je welke spullen je nodig hebt voor een hydrocultuur plant.
Deze maak je vervolgens zo op:

  • De inzethoes plaats je in de bloempot. Deze is nodig om de pot volledig waterdicht te maken. Heb je een hoge bloempot? Vul de pot dan eerst met hydrokorrels om vervolgens de inzoethoes daar bovenop te plaatsen. De inzethoes kun je op maat knippen zodat deze precies past in de pot en er niet boven uitsteekt. 
  • Zodra de inzethoes in de pot zit, kun je de plant erin zetten. Bij de kweekpot van de hydrocultuur zit aan de zijkant een gat, hier kun je de watermeter doorheen steken. Zo zitten de watermeter en plant op één hoogte. Dit is belangrijk zodat de watermeter goed kan worden afgelezen.
  • De bak vul je nu geheel met hydrokorrels. Eventueel kun je het helemaal afmaken met een laagje siergrind. 
  • Eens per half jaar heeft de plant vaste hydrocultuur voeding nodig. 
Onze merken

Socialmedia

© Copyright 2020 Fleur.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce