Fleur.nl

  • Direct van de beste kwekers
  • Gratis verzending vanaf €45
  • Gratis achteraf betalen
  • |
  • |
  • Registreren

Kamerplanten in de herfst: Trends en verzorging

Het najaar staat weer voor de deur en de blaadjes beginnen van de bomen te vallen. Tijd om het gezellig te maken binnenshuis. Kamerplanten zorgen voor een natuurlijke en ontspannen sfeer, maar hebben ook de juiste verzorging nodig in de herfst- en wintermaanden.

In deze blog vindt u een overzicht van de meest populaire soorten in de herfst en leest u waar u het beste op kunt letten om uw binnenplanten goed te verzorgen de komende maanden.

Kamerplanten trends in de herfst

Met meer dan vijfhonderd kamerplanten in ons assortiment, is Fleur.nl de specialist op dit gebied. Elke dag komen er nieuwe bestellingen binnen en de trends die we hieruit zien ontstaan, delen we graag. Ieder seizoen heeft zijn eigen trends en nu we de herfst ingaan, maken we voor u een lijstje met welke planten op dit moment geliefd zijn.

1.    Cactussen en vetplanten

Een trend die veel gezien wordt, is de opkomst van vetplanten en cactussen. Ze geven een sierlijk effect aan het interieur en zijn makkelijk in onderhoud. Eén keer per twee weken water geven is al voldoende. Vetplanten en cactussen zijn in allerlei formaten verkrijgbaar zodat er altijd de perfecte maat tussen zit. Ze zijn van nature gewend om met wisselende weersomstandigheden om te gaan. Een plek in de volle zon of op een donkere plek in een hoekje van de kamer, deze kamerplanten doen het overal goed.

Euphorbia cactus

Neem bijvoorbeeld de Euphorbia cactus, een grote kamerplant die nu zijn intrede maakt.

Met zijn ruige uiterlijk is de Euphorbia een stoere aanvulling op het kamerplanten assortiment. De plant lijkt haast onverwoestbaar, zo sterk is hij. De cactus heeft maar een geringe hoeveelheid water nodig, één keer per maand is meer dan genoeg.

Crassula

Vetplanten zijn de uitkomst wanneer je geen groene vingers en weinig tijd hebt, maar wel een decoratief en groen interieur wilt. De vetplant Crassula is een opvallende kamerplant. Er zijn veel verschillende soorten en iedere soort heeft zijn eigen uitstraling.

Sommige vetplanten slaan water op via de stengels of wortels, de Crassula doet dit via zijn blad. Dat is ook te zien: het blad is erg dik en vlezig. Deze vetplant heeft het minst water nodig van iedereen, pas als de grond helemaal droog is, kunt u de plant weer wat water geven.

2.    Grijstinten populair dit jaar

Populaire kamerplanten voor de herfst van 2018 hebben grijstinten en zijn vooral zacht van kleur. De grijsgroene bladeren van een plant geven een zacht effect aan uw interieur of kantoor, maar geven wel net dat beetje extra om de ruimte op te fleuren.

Phlebodium

De Blauwvaren Phlebodium heeft prachtig grijsgroen blad dat zeker niet misstaat bij deze herfsttrend!

Het is een ijzersterke kamerplant waarvan de bladeren bijna nooit uitvallen. Hij brengt sfeer in de woonkamer of kantoor en kan op verschillende plekken staan, maar het liefst niet in de volle zon. Een groot plusplunt van de Phlebodium is de luchtzuiverende werking die deze plant heeft.

Senecio

De Senecio cephalophorus behoort tot de vetplanten en is een aparte verschijning met zijn grijsgroene blad.

De vetplant gebruikt zijn dikke bladeren om vocht op te slaan en heeft verder weinig water nodig. Het grijsgroene blad is een ware blikvanger in het interieur. De Senecio doet het goed op elke plek, zowel in een donkere hoek als in de volle zon op de vensterbank.

Aglaonema

Deze kamerplant is verkrijgbaar in veel verschillende soorten, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: het blad heeft strepen of vlekken.

Deze bladplanten zijn echte eyecatchers. De Aglaonema kan goed tegen een stootje en staat het hele jaar mooi in de woonkamer of op kantoor. Met zijn opvallende bladeren past hij uitstekend in de grijze en zachte trend van deze herfst.

Verzorging van kamerplanten in de herfst

De dagen worden korter en het begint steeds eerder donker te worden. Dit heeft ook invloed op kamerplanten. Tijdens de herfstmaanden hebben planten andere verzorging nodig dan in de zomer. Met deze tips helpen wij uw kamerplanten de herfst door!

Licht

Een binnenplant heeft een aantal uur licht per dag nodig om te blijven groeien. Nu de dagen eerder donker worden, is er overdag steeds minder licht. Verplaats daarom in de herfst de kamerplanten op kantoor of in uw interieur zoveel mogelijk naar het licht bij het raam.

Kamertemperatuur

Ook is het belangrijk om de kamertemperatuur in de gaten te houden. Zodra de temperatuur buiten daalt, gaat binnen de kachel aan, maar dat kan nadelig zijn voor de planten. Om ze zo goed mogelijk te beschermen, zet je de planten niet te dichtbij de kachel.

Minder water

Gedurende de herfst gaan de meeste kamerplanten op ruststand en verbruiken ze minder water. Bewater de plant dus met mate! De grond mag liever te droog dan te nat zijn. Met een overvloed aan water gaan de wortels rotten en komen er donkere vlekken in de bladeren.

Geen voeding

Zoals hierboven staat beschreven, gaan kamerplanten in de herfst op ruststand. Ze groeien niet en hebben dan ook veel minder voeding nodig dan in de rest van het jaar. Zodra de lente begint, vraagt de kamerplant wel weer om voeding. Dit geldt echter niet voor de planten die in de herfst bloeien, deze hebben wel voeding nodig voor hun groei. We adviseren dan ook zodra de lente start uw planten te voorzien van een basisvoeding.

Kamerplanten in de herfst: Trends en verzorging
Onze merken

Socialmedia

© Copyright 2019 Fleur.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce