Fleur.nl

  • Direct van de beste kwekers
  • Gratis verzending vanaf €45
  • Gratis achteraf betalen
  • |
  • |
  • Registreren

Verzorging van palmen

Howea Kentiapalm

In ons assortiment hebben we verschillende soorten palmen beschikbaar. De populairste palm is een Kentia Howea. Een prachtige, frisgroene plant die haar naam dankt aan het eiland waar ze vandaan komt. Het Lord-Howe eiland ligt vlakbij Australië en heeft een prachtige, azuurblauwe zee met parelwitte stranden. Al sinds de 18e eeuw is het alleen dit eiland waar deze jonge palmpjes vandaan komen. 

Areca palm

Naast de Kentiapalm hebben we ook een de Areca palm in ons assortiment, beter bekend als de goudpalm. Van oorsprong uit Zuid-Oost Azië, maar nu ook veel in de Nederlandse woonkamers te zien! De Areca heeft een lichtgroene kleur en geveerd blad. 

De bladeren van de palmen nemen slechte stoffen op uit de lucht en vervangen deze door zuurstof. De plant verbetert de leefkwaliteit waardoor jij je prettiger zult gaan voelen in je leefomgeving. Daarnaast is een palm ook gewoon een prachtige kamerplant om te zien. 

Verzorging van de palmen

Omdat de palm een makkelijke en eenvoudig te verzorgen plant is, is deze plant erg populair voor op kantoren. Elke palm, kentia of areca, dient in een grond de staat die altijd vochtig is. Let op dat wortels niet in een natte grond staan, dit geeft namelijk kans op wortelrot. Geef daarom steeds kleine beetjes water in plaats van in één keer een hele gieter vol. 

De Kentiapalm en Areca kunnen op een lichte, tochtvrije plek staan of in de halfschaduw. Direct zonlicht kan het beste vermeden worden. Krijgt de palm te veel zonlicht? Dan zie je dat de bladeren geel verkleuren en heeft de palm meer behoefte aan water. Te weinig licht kan echter de groei stagneren en er zal weinig vers blad komen. 

Bemest de Areca en Kentia palm in de zomermaanden elke week. In de herfst en in de winter is het niet nodig, de plant is dan in ruststand. Bruin blad is een natuurlijk verschijnsel bij de palmen. Dit is helaas niet te voorkomen. Vooral de onderste bladeren en oud blad zullen bruine randjes krijgen. Het onderste blad kan het beste weggeknipt worden bij de stam. Zo kan de plant al haar energie steken in het maken van nieuw blad. 

Ziekte of schimmel bij een palm

Om te voorkomen dat de palm getroffen wordt door een ziekte of schimmel is het erg belangrijk om:
 
          Geen water op de stam of bladeren te gieten tijdens het water geven
          Ervoor te zorgen dat de grondkluit niet te nat wordt
          Een insectenspray te gebruiken bij de aanwezigheid van insecten (bijvoorbeeld Eco-Style insectenspray)
          De plant in de zomer meer water te geven en in de winter en herfst te zorgen voor voldoende zonlicht
 
        
     

Onze merken

Socialmedia

© Copyright 2019 Fleur.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce