Fleur.nl

  • Direct van de beste kwekers
  • Gratis verzending vanaf €45
  • Gratis achteraf betalen
  • |
  • |
  • Registreren

Vetplanten, verzorgingstips en onderhoud

Vetplanten verzorging

Vetplanten goed verzorgen? Hier bij Fleur het hele verhaal.

Een vetplant in de volle zon? Geen probleem!

Je hebt het ongetwijfeld wel eens meegemaakt, je koopt een prachtige plant maar je houdt er geen rekening mee dat deze eigenlijk niet in de volle zon mag staan of niet makkelijk te verzorgen is. Wanneer je de plant uit het oog verliest is de kans groot dat deze slechts een korte levensduur zal hebben. Ga je vetplanten kopen? In dat geval hoef je hier geen rekening mee te houden! Vanuit de natuur zijn vetplanten het gewend om met wisselende weersomstandigheden om te gaan. Dat ene mooie plaatsje op je vensterbank is dan ook ideaal voor het plaatsen van deze mooie, groene en voordelige plant. 

Welke vetplant kopen?

Voor het gemak spreken we gewoon over een vetplant in het algemeen maar er zijn veel verschillende soorten. Neem bijvoorbeeld de vetplant Peperomia. Deze vetplant heeft grote verschillen in blad, kleur en opbouw van de plant en maakt dat elke variëtie een aparte uitstraling heeft. Deze vetplant beschikt niet alleen over een zeer fraai uiterlijk, daarnaast is deze ook makkelijk te verzorgen. Eén keer in twee weken water geven is bijvoorbeeld al voldoende. Het unieke aan het blad van de peperomia is dat het luchtzuiverend werkt blijkt uit een onderzoek van de nasa. Uit een vervolg studie van Wolverton's Clean Air komt naar voren dat door deze vetplanten het niveau van formaldehyde binnenshuis met 47% afneemt. Deze stof Formaldehyde is in huis veel aanwezig. 

Wanneer vetplanten verpotten?

Heb je vetplanten gekocht en wil je graag weten wanneer je deze nu precies moet verpotten? Eigenlijk is dat alleen maar nodig wanneer de pot waarin ze zich bevindt daadwerkelijk te klein is geworden. Bij het uitkiezen van een nieuwe pot kan je een keuze maken uit een groot aantal mogelijkheden. Wil je er voor zorgen dat jouw vetplant echter over een zo optimaal mogelijke uitstraling in jouw interieur beschikt? In dat geval is het altijd interessant om te kiezen voor een mooie sierpot. Zorg wel dat je kamerplanten potgrond gebruikt. 

Vetplanten kopen met aangepaste voeding

Vetplanten zijn makkelijk te verzorgen. Dit wil niet zeggen dat je vetplanten helemaal niet moet verzorgen. Af en toe een beetje water geven is het beste en daarnaast vinden vetplanten ook een aangepaste voeding erg prettig. Vetplanten kopen doe je dan ook bij voorkeur in combinatie met voeding voor cactus en vetplant. Deze voeding geeft een vitale groei van jouw vetplant waardoor je er in echt optimale omstandigheden van zal kunnen genieten. Deze speciale voeding kan één keer per maand worden toegediend, maar liever niet van november tot en met februari.

Oorsprong

De oorsprong van veel vetplanten is het Amazonegebied. Er zijn veel verschillende varianten per soort. Van de Peperomia zijn er al bijna 1700 inheemse varianten. In de natuur groeien vetplanten vooral waar het warm en schaduwrijk is. In de natuur zijn de vetplanten gewend om soms veel water en soms een drogere periode te hebben. Je hoeft naar deze plant bijna niet om te kijken. Een beetje verwaarlozen is geen probleem voor deze plant. Het is dus een makkelijke plant en ideaal geschikt als plant om mee te beginnene als je geen groene vingers hebt. 
In Zuid-Amerika wordt de vetplant ook gezien als geluksbrenger en in het bijzonder Peperomia. Als je deze plant cadeau geeft zeg je daar 'Het komt allemaal goed'. 
 

Onze merken

Socialmedia

© Copyright 2019 Fleur.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce