Top 8 luchtzuiverende kantoorplanten 

Kamerplanten zijn voor ieder interieur een waardevolle toevoeging. Ook op kantoor zijn planten een nuttige toevoeging. Vooral luchtzuiverende planten zijn belangrijk voor het welzijn en werkprestaties van het personeel, zo blijkt uit onderzoek. Door de NASA is wetenschappelijk aangetoond dat planten een goede invloed uitoefenen op het welzijn en de productiviteit van werknemers. Bekende symptomen onder werknemers in ruimtes met weinig planten zijn lusteloosheid, hoofdpijn en klachten van de keel, neus en luchtwegen. Met een aantal luchtzuiverende planten op kantoor kunnen deze klachten verminderd worden. Wij hebben een top 8 voor je samengesteld met de beste kamerplanten die luchtzuiverend zijn én het goed doen op kantoor!

1. Spathiphyllum

De Spathiphyllum is naast zijn mooie verschijning ook nog eens een goede luchtzuiveraar. De plant haalt namelijk schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht. Deze stoffen zijn in elk huishouden of op kantoor te vinden en de plant haalt deze dus mooi uit de lucht. Niet voor niets dat de Lepelplant in de top 10 lijst van de meest luchtzuiverende planten staat die de NASA heeft opgesteld. De Lepelplant is een (half)schaduwplant en vraagt weinig verzorging.

2. Areca palm

De Areca palm is een ster in het zuiveren van de lucht en is dan ook een van de meest luchtzuiverende kamerplanten. De plant haalt namelijk veel schadelijke stoffen uit de lucht, zoals formaldehyde, benzeen, trichloorethyleen en tolueen. Deze stoffen komen in vrijwel elke huiskamer en kantoor voor. De palm kan op een zonnige of halfschaduw plek staan en heeft regelmatig water nodig. 

3. Dracaena

De Dracaena is een uitstekende luchtzuiveraar. Naast het produceren van zuurstof haalt de plant ook schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht. Daarnaast kan de Dracaena in de schaduw staan en heeft deze erg weinig water nodig, waardoor dit een ideale kantoorplant is!

4. Aglaonema

De Aglaonema is een van de beste luchtzuiverende planten die er is. Door de grote bladeren is de Aglaonema een ster in het zuiveren van de lucht. Deze bladeren nemen veel schadelijke stofjes weg in de lucht. NASA heeft dan ook niet voor niks de Aglaonema in de lijst van meest luchtzuiverende planten opgenomen. Deze plant wordt ook gezien als beste kantoorplant omdat hij langzaam groeit, in de schaduw kan staan én weinig verzorging nodig heeft!

5. Kentia palm

Naast het opvallende uiterlijk van de palm is de plant ook nog eens een sterke luchtzuiveraar. Hiermee is de Kentia Howea een van de meest populaire kamer- én kantoorplanten. De palm is makkelijk in onderhoud en staat het liefst in de halfschaduw of schaduw. 

6. Sansevieria

De Sansevieria is een sterke luchtzuiveraar die jouw luchtverfrisser prima kan vervangen door CO² ‘s nachts om te zetten in zuurstof. De Vrouwentong heeft maar één keer in de paar weken water nodig en is daarom ook erg makkelijk te verzorgen!

7. Anthurium

De Anthurium is een luchtzuiverende plant. De plant zorgt er namelijk voor dat er minder schadelijke stoffen zoals formaldehyde en ammoniak in de lucht aanwezig zijn. De kamerplant is ook makkelijk in verzorging, zorg er alleen voor dat deze niet bij een radiator staat of op de tocht. 

8. Scindapsus Epipremnum

De Scindapsus is een sterke luchtzuiveraar en staat in de top tien van de beste luchtzuiverende planten die NASA heeft opgesteld. Naast het omzetten van CO² in zuurstof, zet de plant met zijn speciale huidmondjes schadelijke stoffen uit de lucht om in schone lucht. De plant is verkrijgbaar als hang- en klimplant en is ontzettend eenvoudig te verzorgen. 

 

Luchtzuiverende planten

Search engine powered by ElasticSuite