Aspidistra

Sorteer op
per pagina

1 product

1ASELTU40.png
70-120 cm
v.a. € 69,95 € 64,17
Sorteer op
per pagina

1 product

Elegant en praktisch: de Aspidistra op hydrocultuur

Met de Aspidistra haal je een prachtplant in huis! De Aspidistra komt van oorsprong uit de Himalaya. Het is een zeer sterke bladplant die het goed doet met weinig licht en lage temperaturen. Daardoor is hij bijzonder geschikt als kantoorplant, helemaal als hydrocultuurvariant. Fleur biedt één van de Aspidistra-soorten aan op hydrocultuur: de Aspidistra Eliator. Het diepgroene langwerpige blad geeft een sierlijke look en is leerachtig en dik van structuur. Water wordt hierdoor nauwelijks verdampt. Door de volle uitstraling geniet deze Aspidistra bovendien veel populariteit. 

 

Verzorging van de Aspidistra

Zet de Aspidistra op een schaduwrijke plek. De Aspidistra kan wel wat licht genieten, maar direct zonlicht is niet goed voor deze plant. Geef de Aspidistra opnieuw water wanneer de watermeter gedurende vier dagen op ‘minimaal’ heeft gestaan. Het waterpeil dient dan tot het streepje ‘optimaal’ te worden aangevuld. 

 

Wat is hydrocultuur?

In de wereld van kantoren, hotels en openbare ruimtes is hydrocultuur een populair product. Hydrocultuurplanten zijn namelijk gemakkelijker te onderhouden dan de traditionele plant met potgrond. Een plant op hydrocultuur hoeft maar één keer per vier weken water. Dat betekent dat je maar twaalf keer per jaar water hoeft te geven! Dat maakt de verzorging eenvoudig, terwijl je de voordelen van een mooie groene plant behoudt. Planten geven sfeer aan de ruimte, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen de productiviteit. Hydroculturen hebben nog meer voordelen:

  • + Maar één keer per maand water geven
  • + Gezonde en schonere plant
  • + Bijna geen onderhoud
  • + Makkelijk: water geven als de watermeter het aangeeft

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten.  

 

Opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite