Lyrata

Sorteer op
per pagina

5 producten

Ficus Lyrata op stam
Ficus Lyrata op stam
Vioolbladplant / Tabaksplant
135-230 cm
v.a. € 109,95 € 100,87
1FILB3T05.png
Ficus Lyrata Bambino
Vioolbladplant / Tabaksplant
115-120 cm
v.a. € 71,95 € 66,01
ficus-straight-120-22_8e2edb.png
Ficus Lyrata straight
Vioolbladplant / Tabaksplant
120-150 cm
v.a. € 69,95 € 64,17
1FILB4T12.png
Ficus Bambino
Tabaksplant
160 cm
€ 84,95 € 77,94
gevlochten stam.png
Ficus Lyrata gevlochten stam
Vioolbladplant / Tabaksplant
210 cm
€ 139,95 € 128,39
Sorteer op
per pagina

5 producten

Lyrata

Een zeer hippe plant is de vioolbladplant, oftewel de Ficus Lyrata. Met haar grote stevige bladeren is deze plant een mooie toevoeging aan de moderne look van een kantoor. De robuuste plant heeft een tweede bijnaam: tabaksplant. De naam wijst naar de gedroogde bladeren van de plant waarvan in het verleden gebruik gemaakt werd om de buitenste laag van een sigaar van te maken. Fleur.nl biedt de plant aan op enkele stam, maar ook met meerdere stammen, zoals de Lyrata straight.

 

De groei en verzorging van de Lyrata

De Lyrata valt niet over het hoofd te zien. In het wild, vooral in West-Afrika, groeit de boom snel en kan hij wel twintig meter hoog worden. In uw kantoor kan hij makkelijk de hoogte van het plafond bereiken; het is een snelle groeier. Om lekker te kunnen groeien heeft de plant zon nodig en voldoende water. Vooral in de lente dient de Lyrata altijd voldoende water tot zijn beschikking te hebben. Het is dan ook ideaal dat deze Lyrata op hydrokorrels staat. Hieronder kunt u meer lezen over de voordelen van hydrocultuur. De Lyrata gedijt het beste bij veel zonlicht. Een plek bij het raam is daarom het beste.

 

Wat is hydrocultuur?

In de wereld van kantoren, hotels en openbare ruimtes is hydrocultuur een populair product. Hydrocultuurplanten zijn namelijk gemakkelijker te onderhouden dan de traditionele plant met potgrond. Een plant op hydrocultuur hoeft maar één keer per vier weken water. Dat betekent dat je maar twaalf keer per jaar water hoeft te geven! Dat maakt de verzorging eenvoudig, terwijl je de voordelen van een mooie groene plant behoudt. Planten geven sfeer aan de ruimte, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen de productiviteit. Hydroculturen hebben nog meer voordelen:

  • + Maar één keer per maand water geven
  • + Gezonde en schonere plant
  • + Bijna geen onderhoud
  • + Makkelijk: water geven als de watermeter het aangeeft

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten.  

 

Opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite