Vochtigheidsmeters

Sorteer op
per pagina

2 producten

seramis-vochtigheidsmeter_c6bb69.jpg
16-26 cm
v.a. € 1,95 € 1,61
file_f23e49.jpg
€ 16,95 € 14,01
Sorteer op
per pagina

2 producten

Vochtigheidsmeters

Te veel water is funest voor de meeste kamerplanten. Er kan dan wortelrot ontstaan doordat er water onderin de pot blijft staan. Vooral bij kamerplanten die zijn opgemaakt in een sierpot, is het lastig om vast te stellen of er water is achtergebleven onderin de pot, waardoor het makkelijk is die planten te verzuipen. Een vochtigheidsmeter is een ideale manier om het vocht in de pot te bepalen zonder hem te hoeven optillen.

 

Gebruiksaanwijzing vochtigheidsmeter

Met de rood- of blauwkleurende vochtigheidsmeter zie je in een oogopslag of je de plant water moet geven. Zet de meter zo diep mogelijk onderin de pot, direct grenzend aan de stam. Geef je plant water zoals je gewend bent. Door het indalen van het water slaat de meter blauw uit. De kleur verandert na ca. 2 uur. 
 

  • Kamerplanten die veel water nodig hebben (meerdere keren per week) moet je water geven als de meter rood begint uit te slaan
  • Kamerplanten die een gemiddelde behoefte aan water hebben (eenmaal per week) moet je bijvullen wanneer de meter helemaal rood is
  • Kamerplanten met een lage vraag naar water (minder dan eenmaal per week) hoef je pas bij te vullen als de meter enkele dagen rood is

De nauwkeurigheid van de meter is ongeveer een half jaar gegarandeerd. Daarna kun je de meter testen door deze in een glas water te zetten wanneer hij helemaal is opgedroogd. Wanneer de meter dan niet verkleurt moet hij vervangen worden. In potten die hoger zijn dan 30 cm zal de meter niet helemaal nauwkeurig zijn.

De vochtigheidsmeter is een handig hulpmiddel, maar hier kun je nooit 100% op vertrouwen. Voel ook altijd zelf aan de grond hoe droog of vochtig deze is!

 

Analoge vochtigheidsmeter

De analoge vochtigheidsmeter reageert direct en is betrouwbaarder dan de rood- of blauwkleurende vochtigheidsmeter. Deze vochtigheidsmeter mag je niet in de grond laten zitten, omdat hij dan kan gaan roesten. Haal hem dus na het meten van de vochtigheid weer uit de grond. 
 

Search engine powered by ElasticSuite