Olijfwilghagen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Olijfwilgenhaag bestellen bij Fleur.nl

Met de olijfwilg (Elaeagnus ebbingei), die ook wel zilverbes genoemd wordt, haal je een stukje Middelandse Zeegebied je tuin in dat uniek is voor Nederland. Olijfwilgen komen namelijk niet veel voor in ons land. De olijfwilg heeft net als de olijfboom glanzend groen blad aan de bovenkant, maar een zilvergrijze onderkant. Het blad is lancetvormig en heeft een leerachtige structuur. In de herfst geeft de boom nog witte bloemetjes met een heerlijke geur waarop bijen en hommels afkomen voor de bestuiving. Na de bloei komen er mooie rode besjes aan de boom die opvallend afsteken tegen het grijsgroene blad. De Olijfwilg kan in samenwerking met Frankia-bacteriën stikstof vastleggen in de bodem. Hij zorgt dus zelf voor een vruchtbare ondergrond! 

Als haag is de olijfwilg ook zeer geschikt. Hij groeit vrij breed en wordt ook niet veel hoger dan 3 meter, maar daardoor heb je minder bomen nodig. Hoewel de olijfwilg niet heel snel groeit, is het wel een dichte heg. Bovendien verliezen de planten hun blad niet in de winter, waardoor je het hele jaar door van een dichte heg kunt genieten.

 

Tuinplanten thuisbezorgd 

Kies bij Fleur.nl jouw tuinplanten uit en laat deze gemakkelijk thuis bezorgen! Binnen 5 tot 7 werkdagen worden de planten thuisbezorgd. In de winter kan het zijn dat er een kaal plantje bezorgd wordt, omdat de soort zijn blad verliest in de winter. In het voorjaar zullen ze weer uitlopen en mooie, volle planten worden. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag! 

Search engine powered by ElasticSuite