Japanse esdoorn

Sorteer op
per pagina

3 producten

Acer-palmatum-Atropurpureum.png
60-125 cm
v.a. € 16,95 € 15,55
Acer-palmatum-Atropurpureum.png
60-125 cm
€ 74,95 € 68,76
Acer-palmatum-Atropurpureum.png
60-125 cm
€ 44,95 € 41,24
Sorteer op
per pagina

3 producten

Esdoornbomen bestellen

Esdoorn (Acer), Vederesdoorn of Spaanse aak, we bedoelen er allemaal hetzelfde mee. Het is een bekende boom, vooral vanwege de schitterende herfstkleuren van sommige soorten. Maar bijvoorbeeld ook door de 'maple leaf' op de Canadese vlag en de productie van ahornsiroop uit de bast van de Esdoorn. In het voorjaar heeft de boom meestal groene bloemtrossen. In het najaar groeien daar gevleugelde nootjes aan, die ook wel 'helikoptertjes' worden genoemd. Door de vleugeltjes kunnen de zaadjes goed door wind verspreid worden. De esdoorn groeit snel, wat hem erg geschikt maakt voor heggen en leibomen.

De Japanse Esdoorn is een zeer geliefde tuinplant. Het is een typisch element in een Japanse tuin, maar is ook een echte aanwinst voor een Nederlandse tuin! De planten groeien langzaam en hebben vaak de vorm van een struik of kleine boom. In het najaar krijgt het typische esdoornblad een prachtige rood of roodoranje kleur die de tuin helemaal opfleurt. 

 

Tuinplanten thuisbezorgd 

Kies bij Fleur.nl jouw tuinplanten uit en laat ze gemakkelijk thuis bezorgen! Afhankelijk van de tijd van het jaar, worden de planten binnen 2-7 werkdagen bezorgd. De specifieke levertijden kan je vinden bij de producten zelf. In de winter kan het zijn dat er een kaal plantje bezorgd wordt, omdat de soort zijn blad verliest in de winter. In het voorjaar zullen ze weer uitlopen en mooie, volle planten worden. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag! 

Search engine powered by ElasticSuite