Tetrastigma

Sorteer op
per pagina

2 producten

1TETRPY58.png
130-480 cm
v.a. € 90,95 € 83,44
1TETRPY15.png
140-160 cm
v.a. € 96,95 € 88,94
Sorteer op
per pagina

2 producten

Tetrastigma 

Tetrastigma's brengen een stukje tropisch regenwoud binnen. Ze komen oorspronkelijk uit Azië, Maleisië en Australië. De naam, tetrastigma, komt uit het Grieks en betekent 'vier stigma's'. Die naam komt van de vrouwelijke bloemen. In de Nederlandse woonkamer zullen de planten echter zelden gaan bloeien. Desalniettemin is het een schitterende plant voor de woonkamer of het kantoor. De bekendste Tetrastigma in Nederland is de Tetrastigma Voinierianum, ook wel Kastanjedruif genoemd. Alle Tetrastigma's zijn familie van de druif (Vitaceae) en kunnen net als gewone druivenplanten ook klimmen. Daarom hebben de meeste Tetrastigma's een steun nodig om tegenaan te klimmen. Fleur.nl biedt twee varianten van de Tetrastigma Voinierianum aan: de piramide en de draadzuil. Vanwege zijn snelle groei en sterke klimcapaciteiten, creëer je eenvoudig je eigen jungle. Deze plant is een echte parel voor kantoor!

De verzorging van Tetrastigma's is er eenvoudig, maar vooral deze exemplaren op hydrocultuur zijn makkelijk in de verzorging. Ideaal als je vaak van huis bent of voor op kantoor. 

 

Wat is hydrocultuur?

In de wereld van kantoren, hotels en openbare ruimtes is hydrocultuur een populair product. Hydrocultuurplanten zijn namelijk gemakkelijker te onderhouden dan de traditionele plant met potgrond. Een plant op hydrocultuur hoeft maar één keer per vier weken water. Dat betekent dat je maar twaalf keer per jaar water hoeft te geven! Dat maakt de verzorging eenvoudig, terwijl je de voordelen van een mooie groene plant behoudt. Planten geven sfeer aan de ruimte, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen de productiviteit. Hydroculturen hebben nog meer voordelen:

  • + Maar één keer per maand watergeven
  • + Gezonde en schonere plant
  • + Bijna geen onderhoud
  • + Makkelijk: watergeven als de watermeter het aangeeft

 

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten. 

 

Opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite