Yucca

Sorteer op
per pagina

3 producten

yucca toef l.png
90-150 cm
v.a. € 40,95 € 37,57
yucca elephantipes vertakt - hydrocultuur - medium - m.png
90-120 cm
v.a. € 134,95 € 123,81
Yucca Elephantipes - hydrocultuur - m.png
55 cm
€ 20,95 € 19,22
Sorteer op
per pagina

3 producten

Yucca bestellen?

De Yucca, ook wel palmlelie genoemd, is een schitterende, exotisch ogende kamerplant met een bijzondere stam én prachtige bladeren. De meest bekende variant is de Yucca elephanitpes. Die soort heeft een dikke stam, eventueel vertakt, met daarop een toef frisgroen blad. De karakteristieke, stevige stam is vertakt te verkrijgen, maar er zijn ook Yucca's te vinden met meerdere stammen in één pot. Die verschillende manieren van kweken, geven een heel ander uiterlijk aan de plant. De Yucca rostrata is een andere palmlelie variant. Deze heeft een palmachtiger uiterlijk door de waaier van blauwgrijze bladeren in de kruin. Yucca's komen van nature voor in droge en warme gebieden van Noord- en Zuid-Amerika. De planten brengen dit exotische sfeertje ook een beetje met zich mee jouw kantoor in!

 

Wat is hydrocultuur?

In de wereld van kantoren, hotels en openbare ruimtes is hydrocultuur een populair product. Hydrocultuurplanten zijn namelijk gemakkelijker te onderhouden dan de traditionele plant met potgrond. Een plant op hydrocultuur hoeft maar één keer per vier weken water. Dat betekent dat je maar twaalf keer per jaar water hoeft te geven! Dat maakt de verzorging eenvoudig, terwijl je de voordelen van een mooie groene plant behoudt. Planten geven sfeer aan de ruimte, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen de productiviteit. Hydroculturen hebben nog meer voordelen:

  • + Maar één keer per maand watergeven
  • + Gezonde en schonere plant
  • + Bijna geen onderhoud
  • + Makkelijk: watergeven als de watermeter het aangeeft

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten. 

 

Opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite