Monstera

Sorteer op
per pagina

4 producten

1MOOBHA22.png
40-40 cm
v.a. € 15,95 € 14,63
1MODETU12.png
60-70 cm
v.a. € 34,95 € 32,06
1MODEMK25.png
120-150 cm
v.a. € 99,95 € 91,70
2MOKAHA10.png
30 cm
€ 17,95 € 16,47
Sorteer op
per pagina

4 producten

De Monstera op hydrocultuur

De Monstera gatenplant is een zeer populaire kamerplant. De Monstera komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika en dankt zijn naam aan het Latijnse woord 'Monstrum' dat 'monsterlijk' betekent. De grote gaten in het blad ontstaan geleidelijk en geven de plant een stoere uitstraling. De Monstera is van nature een klimplant, en daarom bieden we hem ook aan met mosstok. Een ideale kamerplant dus, helemaal wanneer deze op hydrocultuur staat!

 

Verzorging van de Monstera

Zet de Monstera op een plek met (half)schaduw en zorg voor maximaal drie uur direct zonlicht. Doordat de Monstera geen direct zonlicht behoeft, is hij zeer geschikt voor een kantooromgeving. Een plek voor een raam op het noorden is ideaal voor deze plant. Bij teveel licht krijgt het blad een gele gloed en gaat het slap hangen. Zet de plant verder van het raam wanneer dit het geval is. Sproei de plant regelmatig om hem in optimale conditie te houden. De Monstera kan snel groeien, dus een regelmatige snoei is aan te raden. 

 

Wat is hydrocultuur?

In de wereld van kantoren, hotels en openbare ruimtes is hydrocultuur een populair product. Hydrocultuurplanten zijn namelijk gemakkelijker te onderhouden dan de traditionele plant met potgrond. Een plant op hydrocultuur hoeft maar één keer per vier weken water. Dat betekent dat je maar twaalf keer per jaar water hoeft te geven! Dat maakt de verzorging eenvoudig, terwijl je de voordelen van een mooie groene plant behoudt. Planten geven sfeer aan de ruimte, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen de productiviteit. Hydroculturen hebben nog meer voordelen:

  • + Maar één keer per maand water geven
  • + Gezonde en schonere plant
  • + Bijna geen onderhoud
  • + Makkelijk: water geven als de watermeter het aangeeft

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten.  

 

Opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite