Aglaonema

Sorteer op
per pagina

2 producten

Aglaonema-Stripes-S.png
Aglaonema Stripes
Chinese Evergreen
65-70 cm
v.a. € 81,95 € 75,18
Aglaonema Freedman-L.png
Aglaonema Freedman
Chinese Evergreen
65-75 cm
v.a. € 30,95 € 28,39
Sorteer op
per pagina

2 producten

De Aglaonema, een plant met geweldige bladpatronen

Elke variant van de Aglaonema heeft een uniek blad met prachtige patronen. De Aglaonema Silver King heeft bijvoorbeeld lichtgroene bladeren met donkergroene stippen, terwijl de Aglaonema Madonna bijna witte stengels heeft met lichte en donkere bladpatronen. De Aglaonema behoort tot de Araceae-familie, waar ook de Dieffenbachia en de Spathiphyllum toe behoren. Zijn oorsprong kent hij in Zuid-Oost Azië. Met name in Indonesië groeit de plant veel in de jungles in de schaduw van de hoge bomen. Enkele van onze Aglaonema zijn ook beschikbaar op hydrocultuur, welke u hier kunt vinden.

 

Aglaonema verzorgen

Een plant op hydrocultuur onderhouden is erg simpel. De bijgeleverde watermeter zal aangeven wanneer het tijd is om de plant water te geven; dit zal ongeveer eens per maand zijn. Aangezien de Aglaonema van origine onder de hoge bomen in het tropisch regenwoud groeit, kan de plant prima op een donker plekje in de kamer overleven. Hoe lichter de plant staat, hoe harder hij zal groeien en hoe meer water de plant zal vragen. Let op dat direct zonlicht het blad kan verbranden.

 

Wat is hydrocultuur?

In de wereld van kantoren, hotels en openbare ruimtes is hydrocultuur een populair product. Hydrocultuurplanten zijn namelijk gemakkelijker te onderhouden dan de traditionele plant met potgrond. Een plant op hydrocultuur hoeft maar één keer per vier weken water. Dat betekent dat je maar twaalf keer per jaar water hoeft te geven! Dat maakt de verzorging eenvoudig, terwijl je de voordelen van een mooie groene plant behoudt. Planten geven sfeer aan de ruimte, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen de productiviteit. Hydroculturen hebben nog meer voordelen:

  • + Maar één keer per maand watergeven
  • + Gezonde en schonere plant
  • + Bijna geen onderhoud
  • + Makkelijk: watergeven als de watermeter het aangeeft

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten.  

 

Opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite