Spathiphyllum

Sorteer op
per pagina

2 producten

1SPSEBP11.png
80-90 cm
v.a. € 52,95 € 48,58
Hybriden s.png
40-60 cm
v.a. € 22,95 € 21,06
Sorteer op
per pagina

2 producten

Een bloemig kantoor met de Spathiphyllum

De Spathiphyllum bekend én geliefd door hun witte lepelvormige bloemen. Naast Lepelplant wordt het soort  ook wel Peace Lily of Vredeslelie genoemd. De plant verspreidt vredige sferen met zijn elegante bloemen en volle bladerbos. De Spathiphyllum Gokyo is een variant met wat kleiner en sprietiger blad in vergelijking met de Mont Blanc variant. De Spathiphyllum op hydrocultuur is een ideale aanwinst om je kantoor op te fleuren met wat groens en bloemigs zonder er al te veel werk aan te hebben!

 

Onderhouden en verzorgen

De plant is van oorsprong de omstandigheden van de Amazone gewend, dit betekent veel water. Gelukkig staat de Peace Lily in hydrokorrels, wat betekent dat de watermeter aangeeft wanneer het tijd is voor een gietbeurt. Dit zal ongeveer neerkomen op één keer per maand. In de jungle leeft de lepelplant onder het bladerdek van andere planten, hierdoor kan de Spathiphyllum slecht tegen te veel direct zonlicht. Te veel zonlicht leidt tot gele bladeren, te weinig zonlicht leidt tot groene bloemen. Vermijd daarom de middagzon.

 

Wat is hydrocultuur?

In de wereld van kantoren, hotels en openbare ruimtes is hydrocultuur een populair product. Hydrocultuurplanten zijn namelijk gemakkelijker te onderhouden dan de traditionele plant met potgrond. Een plant op hydrocultuur hoeft maar één keer per vier weken water. Dat betekent dat je maar twaalf keer per jaar water hoeft te geven! Dat maakt de verzorging eenvoudig, terwijl je de voordelen van een mooie groene plant behoudt. Planten geven sfeer aan de ruimte, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen de productiviteit. Hydroculturen hebben nog meer voordelen:

  • + Minder vaak water geven
  • + Gezonde en schonere plant
  • + Bijna geen onderhoud
  • + Makkelijk: water geven als de watermeter het aangeeft

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Lees hier meer informatie over de verzorging van hydrocultuurplanten.  

 

Onze opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite