Clusia

Sorteer op
per pagina

3 producten

clusia-rosea-princess-30-13_5dc803.jpg
35-45 cm
v.a. € 13,95 € 12,80
1CLROTU10.png
Clusia Rosea
Varkensplant
130 cm
v.a. € 77,95 € 71,51
1CLROBP15.png
25-45 cm
v.a. € 17,95 € 16,47
Sorteer op
per pagina

3 producten

De compacte Clusia

De Clusia is een prachtig én stevige plant met diepgroene bladeren. Deze parel is afkomstig uit de Caraïben, waar hij in zowel tropische bossen en lava-landschappen te vinden is. De Clusia, ook wel varkensplant genoemd, past zich makkelijk aan in verschillende omstandigheden en is daarom geschikt voor alle ruimtes in huis en kantoor. Daar komt nog eens bij dat de plant een luchtzuiverende werking heeft en compact groeit. Wij van Fleur.nl hebben verschillende maten van de Clusia Rosea op hydrocultuur in het assortiment, zoals de Clusia Rosea Princess.

 

De Clusia verzorgen

Een plant op hydrocultuur onderhouden is erg simpel. De bijgeleverde watermeter zal aangeven wanneer het tijd is om de plant water te geven, wat ongeveer eens per maand zal zijn. De Clusia komt het meest tot zijn recht op een lichte plek met indirect zonlicht en is dus uitermate geschikt voor een kantooromgeving. Als de plant te weinig licht krijgt zal de groei afremmen. Bij teveel licht zullen er bruine en gele vlekken op het blad verschijnen. 

 

Wat is hydrocultuur?

In de wereld van kantoren, hotels en openbare ruimtes is hydrocultuur een populair product. Hydrocultuurplanten zijn namelijk gemakkelijker te onderhouden dan de traditionele plant met potgrond. Een plant op hydrocultuur hoeft maar één keer per vier weken water. Dat betekent dat je maar twaalf keer per jaar water hoeft te geven! Dat maakt de verzorging eenvoudig, terwijl je de voordelen van een mooie groene plant behoudt. Planten geven sfeer aan de ruimte, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen de productiviteit. Hydroculturen hebben nog meer voordelen:

  • + Maar één keer per maand water geven
  • + Gezonde en schonere plant
  • + Bijna geen onderhoud
  • + Makkelijk: water geven als de watermeter het aangeeft

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten.  

Opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite