Hibiscus

Sorteer op
per pagina

2 producten

aHR0cHM6Ly93d3cudHJlZWNvbW1lcmNlLm5sL21lc3Nlbmdlci9waG90by5waHA_cGhvdG89NDNkMjNkNjYyYzNkNzgzZDE1NjMxZTc4NzQ2NzVlZTImdHNk.jpg
30-40 cm
v.a. € 17,95 € 16,47
608ff38c-a199-4b21-9424-4d77011e9862.jpg
125-175 cm
v.a. € 14,95 € 13,72
Sorteer op
per pagina

2 producten

De Hibiscus, een struikvormige bloemenweelde

De Hibiscus, ook wel Althaeastruik genoemd, is een compacte struik die in de zomer bedekt is met bloemen. Wat vooral bijzonder is, is de lange bloeiperiode. Van juli tot augustus is de struik een echte blikvanger met fleurige bloemen. Een extra bijzondere is de Pink Chiffon, een Hibiscus met een roze bloem die gevuld is met kleine bloemetjes. De andere varianten van Fleur.nl zijn natuurlijk ook hardstikke mooi, zoals de White Chiffon, Oiseau Blue of Woodbridge (roze).

 

Verzorging

De Hibiscus staat het liefst op een zonnige maar beschutte plek. Felle zon zorgt er wel voor dat de bloemen eerder zijn uitgebloeid. Als de struik eenmaal een paar jaar oud is, kan hij goed tegen vrieskou. Vooral jonge struiken zijn kwetsbaar voor wind en kou. Probeer ze hier dan ook tegen te beschermen.

Na de bloei krijgt de Hibiscus een gele herfstkleuring, waarna het blad afsterft. Snoei de boom in maart goed terug door dode en slechte takken te verwijderen. Verwijder ook de takken die naar binnen groeien. Aangezien de Hibiscus alleen bloei geeft op één-jarige takken is het verder noodzakelijk alle takken terug te snoeien tot 2 á 3 knoppen. Zo is de boom weer helemaal klaar voor het nieuwe bloeiseizoen!

 

Tuinplanten thuisbezorgd 

Kies bij Fleur.nl jouw tuinplanten uit en laat ze gemakkelijk thuis bezorgen! Afhankelijk van de tijd van het jaar, worden de planten binnen 2-7 werkdagen bezorgd. De specifieke levertijden kan je vinden bij de producten zelf. In de winter kan het zijn dat er een kaal plantje bezorgd wordt, omdat de soort zijn blad verliest in de winter. In het voorjaar zullen ze weer uitlopen en mooie, volle planten worden. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag! 

Search engine powered by ElasticSuite