7x leuke hangplanten voor binnen 

 

Hangplanten zijn steeds populairder geworden! En dat is niet zonder reden. Het zijn ideale planten die weinig plek in beslag nemen maar toch zorgen voor het nodige groen in huis. Ideale voor in kleine ruimtes! Heb je nog geen hangplant in huis? Na het lezen van deze blog ben je vast overtuigd!1. Scindapsus Pictus

De Scindapsus is een van de populairste hangplanten van dit moment! Het groene blad met zilvergrijze vlekken is een mooie eyecatcher.  Met de juiste verzorging groeit hij erg snel en vormt zo een prachtige hangplant. Het is een van de makkelijkste planten en je hebt er verder weinig omkijk naar.

2. Hedera Helix

De Hedera is een welbekende klimophaag die je vaak in tuinen ziet. Maar wist je dat er ook soorten zijn die als kamerplant worden gehouden? De Hedera Helix is een mooie hangplant die voor lekker veel groen zorgt. Hij heeft wel redelijk wat water nodig en mag op een halfschaduw plek staan. Tip: de hangplant is ook ideaal voor op het balkon!

3. Aeschynanthus Lobbianus Twister

Op zoek naar een bloeiende kamerplant? Deze zogeheten Lipstickplant komt aan zijn naam doordat hij mooie, rode bloemetjes geeft in de vorm van lippenstift. De Aeschynanthus is een prachtige hangplant met gekruld blad. De plant mag op een lichte plek staan en is eenvoudig in de verzorging.

4. Philodendron Scandens

De Philodendron Scandens is een grote hangplant met hartvormig, groen blad. Het zorgt voor een groene toevoeging in je huis en de plant mag ook in de schaduw staan! Deze hangplant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en het Caribisch gebied waar het langs de bomen in de jungle omhoog groeit.

5. Rhipsalis Burchelli

De Rhipsalis Burchelli wordt ook wel de koraalcactus genoemd. Het is een vetplant en daardoor heeft hij erg weinig water nodig. De verzorging is dus super makkelijk! Slechts één keer per 2 à 3 weken heeft hij een scheutje water nodig. De hangplant staat graag in het (zon)licht. 

6. Hertshoornvaren

Deze bijzondere hangplant heeft zijn naam te danken aan het feit dat het blad op de hoornen van een hert lijkt. De Platycerium Bifurcatum komt oorspronkelijk uit Australië waar deze op de bomen groeit. Het is een stijlvolle plant die op een (half)schaduw plek mag komen te staan.

7. Hoya Carnosa Tricolor

Deze Hoya Carnosa Tricolor is een unieke hangplant door zijn geelgroen bont blad met roze kleurschakelingen. De plant is een snelle groeier en kan in de zomermaanden ook bloeien! Er vormen zich dan stervormige, lichtroze bloemetjes die naar beneden hangen. 

Search engine powered by ElasticSuite