Op vakantie? 6 tips om jouw planten te laten overleven

Weer tijd voor vakantie? Heerlijk om er even tussenuit te gaan! Helaas kun je jouw geliefde plantjes niet meenemen. Om ze met een gerust hart achter te kunnen laten, hebben wij deze zes tips op een rijtje gezet.

 

1. Alle planten verzamelen! 

Verzamel al je planten uit de kamer en zet ze dicht op elkaar. Door meerdere planten vlakbij elkaar te zetten verhogen zij automatisch de luchtvochtigheid met elkaar. En daar houden ze van! Zo hebben jouw kamerplanten ook een betere kans om te overleven.

 

2. Uit de zon halen

Heb je planten in de zon staan, bijvoorbeeld op de vensterbank? Verplaats ze naar een plek zonder direct zonlicht. Daardoor verbruiken de planten minder water en hebben ze er ook minder behoefte aan. Zo kunnen ze die paar dagen zonder water beter volhouden!

 

3. Geen voeding geven

Het klinkt als een gekke tip, maar geef juist géén extra voeding voordat je op vakantie gaat. Als jouw kamerplant voeding krijgt, dan wordt hij actiever om te gaan groeien en verbruikt hij dus ook meer water. Geef ongeveer een week voordat je op vakantie gaat geen voeding meer.

 

4. Schakel hulp in

Bovenstaande tips werken uitstekend bij een weekendje of weekje weg. Loopt je vakantie tegen de twee weken aan, dan is het verstandig om hulp in te schakelen. Regel een plantenoppas die één à twee keer even langskomt om de plantjes water te geven. Help hem of haar een handje door een lijstje te maken per plant hoeveel water hij nodig heeft. Zo ben je er van verzekerd dat je weer ontspannen thuis komt in een heerlijk, groen huis!

 

5. Op kantoor? Watergevende potten

Het hele kantoor viert vakantie, maar wie zorgt er voor de planten? Tip: kies voor zelf watergevende potten op kantoor. De potten van Lechuza hebben een bewateringssysteem waardoor je ongeveer maar één keer per drie weken het reservoir bij moet vullen. Ideaal!

 

6. Gebruik Elho AquaCare

Ga je voor één of twee weekjes weg? Dan is de Elho Aquacare een goede oplossing! De bol vul je met water en steek je schuin in de grond. Het water wordt afgegeven aan jouw plant middels een brede tuit aan de onderkant van het systeem. De Aquacare heeft een inhoud van 350ml. Voor planten die niet veel water nodig hebben is dit voor twee weken genoeg!

 

Search engine powered by ElasticSuite