Abrikozenbomen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Abrikozen uit eigen tuin

De abrikozenboom (Prunus armeniaca) komt oorspronkelijk uit Azië. De vrucht sappige steenvrucht van de abrikozenboom wordt traditioneel veel gekweekt in Hongarije, maar tegenwoordig vindt er ook veel abrikozenteelt plaats in Turkije, Italië en Spanje. De boom bloeit al in maart. Hij geeft dan mooie witroze bloesembloemen. Omdat de boom vroeg bloeit en de kans op slecht weer dan nog aanwezig is, geven veel rassen weinig vrucht in Nederland. De Prunus armeniaca 'Tros Oranje' bloeit later, in april/mei, waardoor in augustus wel mooie kleine gele vruchten kunnen rijpen aan de boom. Abrikozenbomen zijn ook te verkijgen als leiboom

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Je kunt je favoriete boom eenvoudig bestellen bij Fleur.nl. Deze wordt vervolgens persoonlijk door onze eigen kweker bij je thuisbezorgd (gratis verzending vanaf 45 euro). Dit tarief geldt niet voor de Waddeneilanden. Voor levering op de waddeneilanden zijn extra transportkosten van toepassing. De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen en je hoeft zelfs niet thuis te zijn! Als je bomen bestelt, zijn er verschillende extra's die je kunt toevoegen, zoals een aanplantpakket of aanplantservice. Het is aan te raden om in het begin gebruik te maken van een boompaal om de boom te ondersteunen.

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om je boom zelf te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Met de aanplantservice planten wij met alle liefde de boom voor je. Het kan een groot voordeel zijn dat wij je een hoop werk uit handen nemen. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met boompalen en aanplantgrond, vink dan ook het aanplantpakket aan. Wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met dit aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag!

Search engine powered by ElasticSuite