Kersenbomen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Kersenboom online bestellen

De Latijnse naam van de Kers is 'Prunus avium'. Kersenbomen staan bekend om hun prachtige bloesem in het voorjaar. In april bloeien er witte tot lichtroze bloemetjes aan de boom. Na de bloei ontwikkelen de heerlijke, sappige vruchten zich. Kersenbomen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes: laagstam, halfstam, hoogstam of als leifruit. 

Soorten kersenbomen

De 'Regina' is het meest bekende ras onder de kersenbomen. Een klassieker die op late tijd rijp wordt, maar daardoor wel intens van smaak is. Naast de 'Regina' hebben we ook andere soorten zoals de 'Kordia' een donkerrode tot zwarte kers en de 'Hedelfinger' een helderrode kers. 

Sommige kersenbomen zijn zelfbestuivend, maar sommige hebben een andere boom ernaast nodig om vruchten te krijgen. Als een boom zelfbestuivend is, dan vind je dit terug bij de betreffende product pagina.  

Kersenboom planten en onderhoud

Het onderhouden van de Prunus Avium is niet moeilijk. Het is belangrijk dat je de boom na de oogst pas snoeit, om de boom zo min mogelijk te schaden. Doe dit dus in augustus. Verwijder de jonge takken die verticaal groeien en laat de takken die naar buiten groeien zitten. Daar komen namelijk de nieuwe vruchten aan. Zorg voor een mooie, open boom waar het zonlicht goed bij kan. De boom stelt geen eisen aan de grondsoort.

Kersenboom thuisbezorgd

Bij Fleur.nl bestel je makkelijk en snel jouw kersenboom. De bezorging vindt plaats binnen 5 tot 10 werkdagen en wordt door onze eigen kweker bij jou in de tuin bezorgd! Kies je een aanplantservice erbij, dan wordt de boom ook nog eens voor je aangeplant! 

Search engine powered by ElasticSuite