Perenbomen

Sorteer op
per pagina

4 producten

pyrus communis beurre hardy 2_3.jpeg
225-500 cm
v.a. € 109,95 € 100,87
fd511cd397057effe85046953877.jpeg
225-500 cm
v.a. € 129,95 € 119,22
pyrus communis beurre hardy leiboom 2_3.jpeg
270-300 cm
v.a. € 139,95 € 128,39
pyrus communis beurre hardy leiboom 1_6.jpeg
270-300 cm
v.a. € 119,95 € 110,05
Sorteer op
per pagina

4 producten

Bestel je eigen perenboom bij Fleur.nl

Heerlijke, sappige peren uit eigen tuin. Wie wil dat nou niet? Bij Fleur.nl vind je een groot assortiment aan perenbomen (Pyrus communis). Elke boom heeft zijn eigen vrucht met een unieke kleur en smaak. Perenbomen zijn verkrijgbaar in laagstam, halfstam, hoogstam en als leifruit. 

 

Soorten perenbomen

De meest bekende perenras is de 'Conference', een sappige, groene peer met bruine blos. Deze hebben we bij Fleur.nl ook als volwassen boom, met extra veel vrucht. Maar ook andere soorten zoals de 'Doyenne du Comice' en de stoofpeer 'Gieser Wildeman' zijn bekend in Nederland. Deze soorten kan je vaak in de supermarkt zien liggen, maar je kunt ze ook gewoon in je eigen tuin laten groeien. Versere peren krijg je niet!

Sommige perenbomen zijn zelfbestuivend en kunnen als alleenstaande boom peren produceren. Andere rassen hebben een perenboom in de buurt nodig voor de bestuiving. Dit is nodig om vruchten te kunnen produceren. Als een boom zelfbestuivend is, vind je dit terug op de productpagina.  

 

Perenboom planten en onderhoud

De perenboom kan bijna het hele jaar door worden geplant, alleen niet bij kans op vorst. Het onderhoud is een makkelijk klusje. De perenboom snoei je in de wintermaanden, liefst rond februari. Dan is de perenboom in ruststand en door de afgevallen bladeren kun je de vorm mooi zien. Op deze manier beschadig je de boom ook zo min mogelijk. Haal de oude en afgestorven takken weg en zorg voor een mooie, open boom waar het zonlicht goed bij kan. Een peer rijpt namelijk het best in de zon. Hoe zonniger, hoe sappiger de peren.

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Je kunt je favoriete boom eenvoudig bestellen bij Fleur.nl. Deze wordt vervolgens persoonlijk door onze eigen kweker bij je thuisbezorgd (gratis verzending vanaf 45 euro). Dit tarief geldt niet voor de Waddeneilanden. Voor levering op de waddeneilanden zijn extra transportkosten van toepassing. De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen en je hoeft zelfs niet thuis te zijn! Als je bomen bestelt, zijn er verschillende extra's die je kunt toevoegen, zoals een aanplantpakket of aanplantservice. Het is aan te raden om bij een jonge boom gebruik te maken van een boompaal om de boom te ondersteunen.

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om je boom zelf te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Met de aanplantservice planten wij met alle liefde de boom voor je. Het kan een groot voordeel zijn dat wij je een hoop werk uit handen nemen. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met boompalen en aanplantgrond, vink dan ook het aanplantpakket aan. Wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met dit aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag!

Search engine powered by ElasticSuite