Pruimenbomen

Sorteer op
per pagina

3 producten

prunus domestica mirabelle de nancy leiboom 2.jpeg
210-240 cm
v.a. € 59,95 € 55,00
prunus domestica mirabelle de nancy 2_6.jpeg
300-400 cm
v.a. € 239,95 € 220,14
prunus domestica mirabelle de nancy 2.jpeg
175-200 cm
v.a. € 44,95 € 41,24
Sorteer op
per pagina

3 producten

Pruimenboom online bestellen

Met een pruimenboom heb je elk jaar een rijke oogst pruimen uit eigen tuin. Ze zijn heerlijk sappig en zoet en goed los te eten, of te verwerken in taarten en andere bakgerechten. De pruimenboom (Prunus Domestica in het Latijns) wordt steeds populairder in Nederland! 

Soorten pruimenbomen

De meest verkochte en bekende pruimen zijn de 'Victoria' en 'Opal'. Ze zijn rood tot paars van kleur en erg sappig. Maar wist je dat er ook groene pruimen bestaan? De 'Reine Claude Verte' heeft als bijnaam groentje vanwege zijn heldergroene kleur en smaak ook nog eens lekker zoet. 

Sommige pruimenbomen zijn zelfbestuivend, maar sommige hebben een andere boom ernaast nodig om vruchten te krijgen. Als een boom zelfbestuivend is, dan vind je dit terug bij de betreffende product pagina.  

Pruimenboom planten en onderhoud

Het is belangrijk dat je de boom na de oogst pas snoeit, om de boom zo min mogelijk te schaden. Doe dit dus in september. Verwijder de jonge takken die verticaal groeien en laat de hoofdtakken die naar buiten groeien zitten. Daar komen namelijk de nieuwe vruchten aan. Zorg voor een mooie, open boom waar het zonlicht goed bij kan. De pruimen rijpen namelijk het beste in de zon.

Een pruimenboom kan het hele jaar door aangeschaft en geplant worden. 

Pruimenboom thuisbezorgd

Bij Fleur.nl bestel je makkelijk en snel jouw pruimenboom. De bezorging vindt plaats binnen 5 tot 10 werkdagen en wordt door onze eigen kweker bij jou in de tuin bezorgd!

Search engine powered by ElasticSuite