Pruimenbomen

Sorteer op
per pagina

8 producten

pruim-halfstam-leivorm_8bb8bb.jpg
270-300 cm
v.a. € 99,95 € 91,70
prunus domestica mirabelle de nancy 2_6.jpeg
225-400 cm
v.a. € 169,95 € 155,92
prunus domestica mirabelle de nancy leiboom 2.jpeg
270-300 cm
v.a. € 119,95 € 110,05
prunus domestica mirabelle de nancy 2.jpeg
225-275 cm
v.a. € 99,95 € 91,70
prunus domestica mirabelle de nancy leiboom 2_3.jpeg
270-300 cm
v.a. € 99,95 € 91,70
prunus domestica mirabelle de nancy leiboom 2_4.jpeg
270-300 cm
v.a. € 99,95 € 91,70
prunus domestica mirabelle de nancy 2_1.jpeg
225-400 cm
v.a. € 99,95 € 91,70
prunus domestica mirabelle de nancy leiboom 2_1.jpeg
270-300 cm
v.a. € 109,95 € 100,87
Sorteer op
per pagina

8 producten

Pruimenboom online bestellen

Met een pruimenboom in de tuin kan je elk jaar een rijke oogst aan pruimen uit eigen tuin binnenhalen. Ze zijn heerlijk sappig en zoet, zodat je ze prima uit de hand kunt eten. Maar natuurlijk kan je ze ook verwerken in taarten, gebakjes en jam. De pruimenboom (Prunus Domestica) is in toenemende mate populair in Nederland. Daarom hebben we op Fleur.nl een ruim assortiment aan pruimenbomen. 

 

Soorten pruimenbomen

De meest populaire pruimenbomen zijn de 'Victoria' en 'Opal'. De pruimen kleuren rood tot paars en zijn erg sappig. Maar wist je dat er ook groene of gele pruimen bestaan? De 'Reine Claude D'Oullins' bijvoorbeeld. De smaak van dit ras is ook nog eens lekker zoet. 

Sommige pruimenbomen zijn zelfbestuivend, maar andere rassen hebben een andere boom nodig voor bestuiving om vruchten te krijgen. Als een boom zelfbestuivend is, vind je dit terug op de productpagina.

 

Pruimenboom planten en onderhoud

Een pruimenboom kan je het hele jaar door in je tuin zetten.

Wat betreft het onderhouden: het is belangrijk dat je de boom in september pas na de oogst snoeit, om de boom zo min mogelijk te schaden. Verwijder de verticaal groeiende jonge takken, maar laat de hoofdtakken die naar buiten groeien, zitten. Daar komen namelijk de nieuwe vruchten aan. Zorg voor een mooie, open boom waar het zonlicht goed bij kan. De pruimen rijpen namelijk het best in de zon.

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Je kunt je favoriete boom eenvoudig bestellen bij Fleur.nl. Deze wordt vervolgens persoonlijk door onze eigen kweker bij je thuisbezorgd (gratis verzending vanaf 45 euro). Dit tarief geldt niet voor de Waddeneilanden. Voor levering op de waddeneilanden zijn extra transportkosten van toepassing. De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen en je hoeft zelfs niet thuis te zijn! Als je bomen bestelt, zijn er verschillende extra's die je kunt toevoegen, zoals een aanplantpakket of aanplantservice. Het is aan te raden om in het begin gebruik te maken van een boompaal om de boom te ondersteunen.

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om je boom zelf te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Met de aanplantservice planten wij met alle liefde de boom voor je. Het kan een groot voordeel zijn dat wij je een hoop werk uit handen nemen. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met boompalen en aanplantgrond, vink dan ook het aanplantpakket aan. Wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met dit aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag!

Search engine powered by ElasticSuite