Vijgenbomen

Sorteer op
per pagina

3 producten

vijgenboom-ficus-carica_6c7fdd.jpg
Ficus Carica
Vijgenboom
125-300 cm
v.a. € 109,95 € 100,87
get-image-thumbnail (21).jpg
€ 54,95 € 50,41
Ficus carica panachee.jpg
€ 54,95 € 50,41
Sorteer op
per pagina

3 producten

Bestel je vijgenboom online

Vijgenbomen (Ficus carica) zijn sterk en doen het goed in de Nederlandse tuinen. Naast de heerlijke vruchten, heeft de boom een mooie, karakteristieke groeiwijze. Oudere bomen hebben knobbelige takken en na verloop van tijd krijgt de metaalgrijze bast een mooi patroon. De vijgenboom komt oorspronkelijk uit West-Azië en brengt die sfeer ook nog een beetje met zich mee. Fleur.nl heeft verschillende soorten vijgenbomen in het assortiment. We hebben de normale ficus carica, maar ook een speciale variant genaamd 'Panachee', met gestreepte vruchten, ook wel tijgervijg genaamd. De 'Bornholms Diamant' is een vijgenstruik, die ook zeer geschikt is voor het Nederlandse klimaat.

  

Vijgenboom planten en onderhoud

De vijgenboom kan bijna het hele jaar door worden geplant, alleen niet bij kans op vorst. Een vijgenboom is redelijk winterhard, hij kan temperaturen tot -10 graden Celsius verdragen. Als het harder gaat vriezen, is het aan te raden om de boom te beschermen met een vliesdoek. De boom staat graag op een zonnige, beschutte plek en houdt niet van een natte grond. 

Een vijgenboom snoei je in het voorjaar, in mei of juni. Zo breng je de minste beschadigingen toe aan de boom.

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Je kunt je favoriete boom eenvoudig bestellen bij Fleur.nl. Deze wordt vervolgens persoonlijk door onze eigen kweker bij je thuisbezorgd (gratis verzending vanaf 45 euro). Dit tarief geldt niet voor de Waddeneilanden. Voor levering op de waddeneilanden zijn extra transportkosten van toepassing. De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen en je hoeft zelfs niet thuis te zijn! Als je bomen bestelt, zijn er verschillende extra's die je kunt toevoegen, zoals een aanplantpakket of aanplantservice. Het is aan te raden om in het begin gebruik te maken van een boompaal om de boom te ondersteunen.

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om je boom zelf te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Met de aanplantservice planten wij met alle liefde de boom voor je. Het kan een groot voordeel zijn dat wij je een hoop werk uit handen nemen. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met boompalen en aanplantgrond, vink dan ook het aanplantpakket aan. Wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met dit aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag!

Search engine powered by ElasticSuite