Walnotenbomen

Sorteer op
per pagina

7 producten

juglans20regia20lange20van20lod1jpeg
80-300 cm
v.a. € 74,95 € 68,76
juglans20regia20purpureajpeg
Juglans Regia Purpurea
Roodbladige walnotenboom
80-250 cm
v.a. € 69,95 € 64,17
juglans-regia-hoogstam81d01cjpg
Juglans Regia
Walnotenboom
200-700 cm
v.a. € 72,50 € 66,51
juglans20regia20buccaneerjpeg
250-300 cm
v.a. € 42,50 € 38,99
juglans-regia-hoogstam_3fb6a1.jpg
Juglans Nigra
Zwarte walnotenboom
300-400 cm
€ 199,95 € 183,44
juglans20regia20coenenjpeg
50-250 cm
v.a. € 64,95 € 59,59
Juglans Regia broadview.jpeg
80-300 cm
v.a. € 44,95 € 41,24
Sorteer op
per pagina

7 producten

Walnotenboom online bestellen?

De Walnotenboom (Juglans regia of nigra) is een mooie grote boom die uitstekend groeit in Nederland. De bomen kunnen 20 tot 30 meter hoog worden, maar groeien traag. De boom heeft een ruwe textuur met brede groeven. Door de Griekse mythologie is de boom uitgegroeid tot een symbool van wijsheid. Vroeger werden de bomen vaak in parken aangeplant vanwege hun sierwaarde. De opbrengst van walnoten was een mooie bijkomstigheid.

 

Soorten walnoten 

De meest bekende walnotenboom is de Juglans regia. Vooral de rassen 'Broadview' en 'Buccaneer' zijn populair omdat ze al op jongere leeftijd vrucht dragen. 'Broadview' blijft daarnaast ook wat kleiner dan andere rassen. Bij de gewone variant kan het een aantal jaar duren voor je de eerste walnoten kunt rapen. De 'Lange van Lod' is een zeldzame versie van de walnotenboom. Dit ras geeft gigantische walnoten. De Juglans nigra is in Nederland bekend als de zwarte walnotenboom vanwege de zwarte, gegroefde bast die hij op latere leeftijd krijgt. 

 

Planten en onderhouden

Een walnotenboom heeft veel ruimte en licht nodig. Daarnaast moet de bodem goed waterdoorlatend zijn, want het enorme wortelstelsel verdraagt natte grond niet zo goed. Verder kan de boom vrijwel in alle bodems goed groeien.

Wees voorzichtig met snoeien, want notenbomen zijn er gevoelig voor. Knip sowieso geen takken weg die dikker zijn dan 5 centimeter doorsnede, maar laat als het kan alle levende takken aan de boom zitten. Open wonden van de boom zijn gevoelig voor ziekten.

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Je kunt je favoriete boom eenvoudig bestellen bij Fleur.nl. Deze wordt vervolgens persoonlijk door onze eigen kweker bij je thuisbezorgd (gratis verzending vanaf 45 euro). Dit tarief geldt niet voor de Waddeneilanden. Voor levering op de waddeneilanden zijn extra transportkosten van toepassing. De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen en je hoeft zelfs niet thuis te zijn! Als je bomen bestelt, zijn er verschillende extra's die je kunt toevoegen, zoals een aanplantpakket of aanplantservice. Het is aan te raden om in het begin gebruik te maken van een boompaal om de boom te ondersteunen.

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om je boom zelf te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Met de aanplantservice planten wij met alle liefde de boom voor je. Het kan een groot voordeel zijn dat wij je een hoop werk uit handen nemen. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met boompalen en aanplantgrond, vink dan ook het aanplantpakket aan. Wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met dit aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag!

Search engine powered by ElasticSuite