Granaatappelbomen

Sorteer op
per pagina

1 product

granaatappelboom_82b6a3.jpg
Punica Granatum
Granaatappelboom
120-160 cm
v.a. € 99,95 € 91,70
Sorteer op
per pagina

1 product

Granaatappels uit eigen tuin

Granaatappels groeien aan de boom Punicus granatum. Deze boom heeft een hoge sierwaarde en produceert ook nog eens heerlijke eetbare vruchten! De bladeren zijn bronskleurig groen en in de herfst krijgen ze mooie herfstkleuren. Bijna de hele zomer door staat de plant in bloei met dondere oranje, trechtervormige bloemen. Daarna groeien de bekende granaatappels, gevuld met honderden zoetzure granaatappelpitjes aan de takken. In Nederland is het wel lastig om de vruchten goed te laten rijpen. Maar ook zonder vruchten is de boom het aanschaffen waard. Bij oudere exemplaren bladert de schors een beetje af. Dan komt er een zilverkleurige schors tevoorschijn die de boom een uniek karakter geeft. 

 

Verzorging

De boom doet het goed in de volle zon. Daarnaast kunnen de planten slecht tegen vorst, een minimale temperatuur van 5 graden Celsius is aan te raden. Het is daarom verstandig om de boom als kuipplant in de tuin te zetten en ervoor te zorgen dat de boom makkelijk verplaatst kan worden naar warmere en zonnigere plekken. Je kunt de boom het best snoeien in april als er geen vorst meer op komst is. 

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Bij Fleur.nl kies je jouw gewenste boom uit. Deze wordt vervolgens gratis (wanneer de bestelling boven de 45 euro is) bij je thuisbezorgd. Alle bomen worden door onze eigen kweker bij jou bezorgd. De levering vindt plaats binnen 5 werkdagen. Mocht je niet thuis zijn, dan is dat geen enkel probleem. Bij de bomen heb je de optie om een aanplantpakket of aanplantservice toe te voegen. 

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om je fruitboom zelf te planten? Wij bieden ook een aanplantservice aan. Als je gebruik maakt van de aanplantservice, planten wij met alle liefde de boom voor je in de tuin. Het voordeel is dat we je daarmee een berg werk uit handen kunnen nemen. Als je voor de aanplantservice kiest, worden de bomen binnen 10 werkdagen geplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Het is aan te raden bij de aanplantservice ook gebruik te maken van het aanplantpakket. We leveren dan boompalen en aanplantgrond mee. Wanneer je gebruik maakt van de aanplantservice en het aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroei garantie.

Search engine powered by ElasticSuite