Granaatappelbomen

Sorteer op
per pagina

1 product

granaatappelboom_82b6a3.jpg
Punica Granatum
Granaatappelboom
120-160 cm
v.a. € 99,95 € 91,70
Sorteer op
per pagina

1 product

Granaatappels uit eigen tuin bestellen

Granaatappels groeien aan de boom Punica granatum. Deze boom heeft een hoge sierwaarde en produceert ook nog eens heerlijke eetbare vruchten! De bladeren zijn bronskleurig groen en in de herfst krijgen ze mooie herfstkleuren. Bijna de hele zomer door staat de plant in bloei met dondere oranje, trechtervormige bloemen. Daarna groeien de bekende granaatappels, gevuld met honderden zoetzure granaatappelpitjes aan de takken. In Nederland is het wel lastig om de vruchten goed te laten rijpen. Maar ook zonder vruchten is de boom het aanschaffen waard. Bij oudere exemplaren bladert de schors een beetje af. Dan komt er een zilverkleurige schors tevoorschijn die de boom een uniek karakter geeft. 

 

Verzorging

De boom doet het goed in de volle zon. Daarnaast kunnen de planten slecht tegen vorst, een minimale temperatuur van 5 graden Celsius is aan te raden. Het is daarom verstandig om de boom als kuipplant in de tuin te zetten en ervoor te zorgen dat de boom makkelijk verplaatst kan worden naar warmere en zonnigere plekken. Je kunt de boom het best snoeien in april als er geen vorst meer op komst is. 

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Bij Fleur.nl kies je jouw favoriete boom uit. Deze wordt vervolgens gratis (wanneer de bestelling boven de 50 euro is) bij je thuisbezorgd. Dit tarief geldt niet voor de Waddeneilanden. Voor levering op de Waddeneilanden zijn extra transportkosten van toepassing. Alle bomen worden door onze eigen kweker bij jou bezorgd. De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen. Mocht je niet thuis zijn, dan is dat geen enkel probleem. Als je bomen bestelt, zijn er verschillende extra's die je kunt toevoegen, zoals een aanplantpakket of aanplantservice. 

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om je fruitboom zelf te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Als u gebruik maakt van de aanplantservice, planten wij met liefde de boom voor je. Het voordeel is dat we je daarmee een berg werk uit handen kunnen nemen. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met boompalen en aanplantgrond, vink dan ook het aanplantpakket aan. Dit is zeker aan te raden, want wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met dit aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag!

 

Wanneer kan ik mijn boom planten? 

Alle bomen kunnen het hele jaar door aangeschaft en geplant worden. Het is alleen niet mogelijk om bomen te planten als er kans is op vorst, omdat de bodem dan te hard is.

Search engine powered by ElasticSuite