Vijgenbomen

Sorteer op
per pagina

1 product

vijgenboom-ficus-carica_6c7fdd.jpg
Ficus Carica
Vijgenboom
125-300 cm
v.a. € 89,95 € 82,52
Sorteer op
per pagina

1 product

Bestel je vijgenboom online

Vijgenbomen (Ficus carica) zijn sterk en doen het goed in de Nederlandse tuinen. Naast de heerlijke vruchten, heeft de boom een mooie, karakteristieke groeiwijze. Oudere bomen hebben knobbelige takken en na verloop van tijd krijgt de metaalgrijze bast een mooi patroon. De vijgenboom komt oorspronkelijk uit West-Azië en groeit veel in het Middelandse Zeegebied. Die sfeer brengt een vijgenboom ook nog met zich mee, waardoor je tuin een mediterraan tintje krijgt door een vijgenboom. Fleur.nl heeft verschillende varianten van de vijgenboom. Zo hebben we de meerstammige variant, een vijg in struikvorm of de vijg met gestreepte vruchten, ook wel 'Tijgervijg'. Vanzelfsprekend hebben we ook de normale vijgenboom.

  

Vijgenboom planten en onderhoud

De vijgenboom kan bijna het hele jaar door worden geplant, alleen niet bij kans op vorst. Een vijgenboom is redelijk winterhard, hij kan temperaturen tot -10 graden Celsius verdragen. Als het harder gaat vriezen, is het aan te raden om de boom te beschermen met een vliesdoek. De boom staat graag op een zonnige, beschutte plek en houdt niet van een natte grond. 

Een vijgenboom snoei je in het voorjaar, in mei of juni. Zo breng je de minste beschadigingen toe aan de boom.

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Bij Fleur.nl kies je jouw favoriete boom uit. Deze wordt vervolgens gratis (wanneer de bestelling boven de 50 euro is) bij je thuisbezorgd. Dit tarief geldt niet voor de Waddeneilanden. Voor levering op de Waddeneilanden zijn extra transportkosten van toepassing. Alle bomen worden door onze eigen kweker bij jou bezorgd. De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen. Mocht je niet thuis zijn, dan is dat geen enkel probleem. Als je bomen bestelt, zijn er verschillende extra's die je kunt toevoegen, zoals een aanplantpakket of aanplantservice. 

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om je fruitboom zelf te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Als u gebruik maakt van de aanplantservice, planten wij met liefde de boom voor je. Het voordeel is dat we je daarmee een berg werk uit handen kunnen nemen. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met boompalen en aanplantgrond, vink dan ook het aanplantpakket aan. Dit is zeker aan te raden, want wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met dit aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag!

 

Wanneer kan ik mijn boom planten? 

Alle bomen kunnen het hele jaar door aangeschaft en geplant worden. Het is alleen niet mogelijk om bomen te planten als er kans is op vorst, omdat de bodem dan te hard is.

Search engine powered by ElasticSuite