Vijgenbomen

Sorteer op
per pagina

4 producten

vijgenboom-ficus-carica_6c7fdd.jpg
Ficus Carica
Vijgenboom
125-175 cm
v.a. € 109,95 € 100,87
get-image-thumbnail (21).jpg
€ 54,95 € 50,41
Ficus carica panachee.jpg
€ 54,95 € 50,41
vijgenboom-meerstammig_ec504f.jpg
€ 199,95 € 183,44
Sorteer op
per pagina

4 producten

Bestel je vijgenboom online

Vijgenbomen (Ficus carica) zijn sterk en doen het goed in de Nederlandse tuinen. Naast de heerlijke vruchten, heeft de boom een mooie, karakteristieke groeiwijze. Oudere bomen hebben knobbelige takken en na verloop van tijd krijgt de metaalgrijze bast een mooi patroon. De vijgenboom komt oorspronkelijk uit West-Azië en groeit veel in het Middelandse Zeegebied. Die sfeer brengt een vijgenboom ook nog met zich mee, waardoor je tuin een mediterraan tintje krijgt door een vijgenboom. 

  

Vijgenboom planten en onderhoud

De vijgenboom kan bijna het hele jaar door worden geplant, alleen niet bij kans op vorst. Een vijgenboom is redelijk winterhard, hij kan temperaturen tot -10 graden Celsius verdragen. Als het harder gaat vriezen, is het aan te raden om de boom te beschermen met een vliesdoek. De boom staat graag op een zonnige, beschutte plek en houdt niet van een natte grond. 

Een vijgenboom snoei je in het voorjaar, in mei of juni. Zo breng je de minste beschadigingen toe aan de boom.

 

Vijgenboom thuisbezorgd

Zie je het niet zitten om je boom zelf te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Met de aanplantservice planten wij met alle liefde de boom voor je. Het kan een groot voordeel zijn dat wij je een hoop werk uit handen nemen. Wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met een aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroei garantie. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met boompalen en aanplantgrond, vink dan ook het aanplantpakket aan. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. 

Search engine powered by ElasticSuite