Hibiscus bomen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hibiscus

De Hubiscus (of altheastruik) kan tot 3 meter hoog worden en 2 meter breed, maar sommige hubiscusbomen blijven kleiner. Hierdoor passen deze bomen ook uitstekend in kleinere tuinen. In de zomer krijgt de plant prachtige grote, trompetvormige bloemen. Sommige bloemen zijn wit, andere zijn rood, roze, paars of geel. Deze bloemen maken de plant erg geliefd. In Zuid-Korea is de gewone Hibiscus (Hibiscus syriacus) de nationale plant en in Maleisië is dat de Chinese Roos (Hibiscus rosa-sinensis). Na de bloei komen er droge, vijfhokkige doosvruchten aan de plant waarin veel zaden zitten. Kortom, een schitterende bloeiende mediterrane boom voor in iedere tuin!

 

Verzorging

Het is belangrijk de boom jaarlijks terug te snoeien in maart. Verwijder dan dode en slecht groeiende takken en de takken die naar binnen groeien. De overige takken moet je terugsnoeien tot er 2 á 3 knoppen overblijven. Deze snoei is essentieel, omdat de Hibiscus alleen bloemen vertoont op takken van een jaar oud. De boom loopt dan weer snel uit en zal dan ook weer bloeien in de zomer.

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Je kunt je mediterrane boom eenvoudig bestellen bij Fleur.nl. Deze wordt vervolgens persoonlijk door onze eigen kweker bij je thuisbezorgd (gratis verzending vanaf 45 euro). De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen en je hoeft zelfs niet thuis te zijn! Als je bomen bestelt, heb je de optie om een aanplantpakket of aanplantservice toe te voegen. 

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Als je gebruik maakt van de aanplantservice, planten wij met alle liefde de boom voor je in de tuin. Het voordeel is dat we je daarmee een berg werk uit handen kunnen nemen. Als je voor de aanplantservice kiest, worden de bomen binnen tien werkdagen geplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Het is aan te raden bij de aanplantservice ook gebruik te maken van het aanplantpakket. We leveren dan boompalen en aanplantgrond mee. Wanneer je gebruik maakt van de aanplantservice en het aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroei garantie. 

Search engine powered by ElasticSuite