Olijfwilg leiboom

Sorteer op
per pagina

1 product

lei-olijfwilg-120-serie_5a4dd1.jpg
300-320 cm
v.a. € 134,95 € 123,81
Sorteer op
per pagina

1 product

Olijfwilgen in leivorm bestellen bij Fleur.nl

Met de olijfwilg (Elaeagnus ebbingei), die ook wel zilverbes genoemd wordt, haal je een stukje Middelandse Zeegebied je tuin in dat uniek is voor Nederland. Olijfwilgen komen namelijk niet veel voor in ons land. De olijfwilg heeft net als de olijfboom glanzend groen blad aan de bovenkant, maar een zilvergrijze onderkant. Het blad is lancetvormig en heeft een leerachtige structuur. Olijfwilgen verliezen hun blad niet in de winter, waardoor je het hele jaar van de boom kunt genieten. In de herfst geeft de boom nog witte bloemetjes met een heerlijke geur waarop bijen en hommels afkomen voor de bestuiving. Na de bloei komen er mooie rode besjes aan de boom die opvallend afsteken tegen het grijsgroene blad. De Olijfwilg kan in samenwerking met Frankia-bacteriën stikstof vastleggen in de bodem. Hij zorgt dus zelf voor een vruchtbare ondergrond!

 

Plaatsing en verzorging

Olijfwilgen staan schitterend in iedere tuin en doen het eigenlijk ook overal goed. Ze kunnen redelijk goed tegen wind, zelfs zeewind kunnen ze verdragen. Dat maakt ze ideaal voor het plekje in uw tuin dat voor andere bomen niet genoeg beschutting biedt. De bodem moet wel goed waterdoorlatend zijn, want natte voeten verdraagt hij slecht. Olijfwilgen staan het liefst in de zon of halfschaduw.

De boom vraagt niet veel onderhoud. Je kunt hem aan het einde van maart snoeien in de gewenste vorm, als de kans op vorst klein is. Eventueel kan je dit in juni of juli nog herhalen.

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Bij Fleur.nl kies je jouw mediterrane boom uit. Deze wordt vervolgens gratis (wanneer de bestelling boven de 50 euro is) bij je thuisbezorgd. Dit tarief geldt niet voor de Waddeneilanden. Voor levering op de Waddeneilanden zijn extra transportkosten van toepassing. Alle bomen worden door onze eigen kweker bij jou bezorgd. De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen. Mocht je niet thuis zijn, dan is dat geen enkel probleem. Als je bomen bestelt, zijn er verschillende extra's die je kunt toevoegen, zoals een aanplantpakket of aanplantservice.

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om je olijfboom zelf te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Als u gebruik maakt van de aanplantservice, planten wij met liefde de boom voor je. Het voordeel is dat we je daarmee een berg werk uit handen kunnen nemen. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met boompalen en aanplantgrond, vink dan ook het aanplantpakket aan. Dit is zeker aan te raden, want wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met dit aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag!

Search engine powered by ElasticSuite