Dak-plataan

Sorteer op
per pagina

2 producten

dak-plataan_e03e47.jpg
200,DM8-20 cm
v.a. € 139,95 € 128,39
dak-plataan_5ce584.jpg
200-260 cm
v.a. € 129,95 € 119,22
Sorteer op
per pagina

2 producten

Eenvoudig en snel een moerbei in je tuin

Een ideale dakboom voor de Nederlandse tuin is ook de plataan (Platanus hispanica). Het grote, handvormige blad is het meest opvallend, maar ook de bast die afbladdert als de boom wat ouder wordt, is karakteristiek. Als dakboom biedt de plataan veel schaduw en verkoeling in de tuin. Verder zijn platanen uitzonderlijk sterk en gezond. Met één snoeibeurt per jaar valt de dakboom goed klein te houden, waardoor hij in iedere tuin goed past.

Bolplatanen (Platanus occidentalis en Platanus orientalis) bieden veel schaduw doordat we een dicht bladerdek vormen met bladeren die verspreid aan de takken zitten. Om deze reden worden ze ook veel als lei- en dakboom gebruikt. De bolvormige platanen zijn compact en geven een strakke uitstraling aan je tuin. De bomen hebben ook bolvormige bloemhoefdjes. Na bevruchting groeit hieruit een dopvruchtje. Die vrucht blijft lang aan de boom zitten, zodat je er lang van kunt genieten!

Als je de bolboom in de voortuin wilt zetten, raden we aan een stamhoogte van 150 of 180 cm te kiezen. In de achtertuin kan het handig zijn om eronderdoor te kunnen lopen; dan is een stamhoogte van 2 meter of meer aan te raden. 

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Je kunt je favoriete boom eenvoudig bestellen bij Fleur.nl. Deze wordt vervolgens persoonlijk door onze eigen kweker bij je thuisbezorgd (gratis verzending vanaf 45 euro). Dit tarief geldt niet voor de Waddeneilanden. Voor levering op de Waddeneilanden zijn extra transportkosten van toepassing. De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen en je hoeft zelfs niet thuis te zijn! Als je bomen bestelt, heb je de optie om een aanplantpakket of aanplantservice toe te voegen. 

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om je boom zelf te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Met de aanplantservice planten wij met alle liefde de boom voor je. Het kan een groot voordeel zijn dat wij je een hoop werk uit handen nemen. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met boompalen en aanplantgrond, vink dan ook het aanplantpakket aan. Wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met dit aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

 

Wanneer kan ik mijn boom planten? 

Alle bomen kunnen het hele jaar door aangeschaft en geplant worden. Het is alleen niet mogelijk om bomen te planten als er kans is op vorst, omdat de bodem dan te hard is.

Search engine powered by ElasticSuite