Terrarium hulpmiddelen

Sorteer op
per pagina

10 producten

fotourbj_10.jpg
€ 14,95 € 13,72
fotourbj_1.png
€ 14,95 € 13,72
fotourbj_14.jpg
€ 9,95 € 8,22
fotourbj_2.png
€ 14,95 € 13,72
fotourbj_13.jpg
€ 14,95 € 13,72
fotourbj_3.png
€ 17,95 € 16,47
fotourbj_11.jpg
€ 29,95 € 27,48
fotoubrj.jpg
€ 17,95 € 14,83
fotourbj_12.jpg
€ 19,95 € 18,30
fotourbj.png
€ 14,95 € 13,72
Sorteer op
per pagina

10 producten

Perfectioneer je terrarium-verzorging

Wil jij je terrariumplanten goed verzorgen, maar heb je alleen een tuinslang van 20 meter of een grote snoeischaar in huis?

Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar gereedschap dat qua afmetingen iets beter past bij je terrarium. Hiermee kan je de planten in je glazen tuin beter verzorgen én verstoor je de balans in het terrarium minder. In elk terrarium ontstaat immers een klein ecosysteem waarin de lucht en het water in de bak in een gesloten kringloop terecht komen. Maar, als je niet met zorg te werk gaat, dan kan het zijn dat je de balans in je terrarium verstoort of de planten beschadigt, waardoor je glazen tuin teloor zal gaan. Wij hebben de handigste tools voor je op een rijtje gezet.

Gereedschap

Het gemiddelde tuingereedschap is al snel te groot en te lomp om met zorg te werk te gaan en je terrarium bij te werken. Zeker als je terrarium een nauwere opening heeft, zoals onze DIY terrarium Asparagus of DIY terrarium Fittonia, dan is passend gereedschap wel zo makkelijk. De tools die wij je aanbieden geven je de mogelijkheid om je het ecosysteem in je terrarium om te toveren tot een klein glazen paradijs. Met deze speciaal op maat gemaakte terrarium snoeischaar kan je alle planten netjes bijwerken zonder dat je daarmee andere planten beschadigt. Met de terrarium basistools kan je de grond en layout van je terrarium gemakkelijk bijwerken. De terrarium pincet is ideaal om het onderhoud van je planten secuur te kunnen doen. En ten slotte de terrarium claw, deze is speciaal gemaakt om gevallen blad of steentjes die verkeerd liggen op te kunnen pakken zonder dat je met je handen tussen de planten hoeft te woelen.

 

Zorgvuldig onderhouden

Hoewel in een afgesloten terrarium vanzelf een water- en luchtkringloop ontstaat, moet je om de zoveel tijd toch even kijken hoe het met de vochtigheid van je mini-tuin gaat, omdat er altijd een beetje waterdamp uit de bak ontsnapt. Bij een aantal van de DIY terrariums die je op onze site kan vinden, sluit je de glazen pot af met een kurk, die ook langzaam waterdamp opneemt. Watergeven is dus belangrijk! Het bewateren van je terrarium kan het beste met een plantenspuit. Allereerst kan je hiermee gericht te werk gaan en de planten die wat nodig hebben besproeien terwijl je de andere planten die dat niet nodig hebben kan ontzien. Daarnaast kan je met een plantenspuit je watergift gemakkelijk doseren waarmee je voorkomt dat je te veel water geeft en er een laagje water onderin je terrarium komt te staan; veel planten krijgen last van wortelrot als ze natte voeten hebben. Water geven kan het best met onze plantenspuiten, bijvoorbeeld de strakke metalen plantenspuit of de plantenspuit Green Gold als je graag voor een mooi design gaat! 

De service van Fleur.nl

Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag!

Search engine powered by ElasticSuite