Medinilla

Sorteer op
per pagina

1 product

MEDINELLA MAFNIFICA LOGO - WEB.png
65 cm
€ 19,95 € 18,30
Sorteer op
per pagina

1 product

Hangende bloemen aan de Medinilla

Opzoek naar een excentrieke plant? Dan is de Medinilla Magnifica een goede optie voor jou! Een bijzonder kenmerk van deze plant zijn de hangende roze bloemen die de vorm hebben van trossen. De plant die afkomstig is uit de Filipijnen is werkelijk uniek en heeft de bijnaam ‘Kapa-Kapa’. In de Filipijnen is de bloem hét symbool van de vruchtbaarheid.

 

Verzorging en bloei

Voor het geven van water kijkt u naar de bladeren. Zodra de bladeren slap gaan hangen geeft u de plant een scheutje. Zolang de bladeren nog niet slaphangen is watergeven niet nodig. De ideale standplaats voor de Medinilla is een plaats in de halfschaduw, dus een plaats met veel daglicht maar geen direct zonlicht.

De Medinilla kan lang in bloei blijven. De trossen kunnen wel 3 tot 5 maanden prachtig stralen. Zodra de bloemen zijn uitgebloeid kan de plant na een paar maanden weer nieuwe knoppen vormen. Let op: dat je de plant tijdens zijn bloeiperiode géén voeding geeft.

 

Onze opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite