Spathiphyllum

Sorteer op
per pagina

2 producten

webspathiphyllum20m2png
Spathiphyllum
Lepelplant
65-120 cm
v.a. € 12,95 € 11,88
spathiphyllum sensation 1.2.png
130 cm
€ 59,95 € 55,00
Sorteer op
per pagina

2 producten

Spathiphyllum, of te wel Lepelplant

De Spathiphyllumplanten bekend én geliefd door hun witte lepelvormige bloemen. Naast Lepelplant wordt het soort ook wel Peace Lily of Vredeslelie genoemd. De plant verspreidt vredige sferen met zijn sierlijke bloemen en volle bladerenbos. De Spathiphyllum Sensation is een variant met een wat robuuster uiterlijk, welke tot uiterlijk komt door groter en grover blad dan andere varianten. 

Onderhouden en verzorgen

De plant is van oorsprong de omstandigheden van de Amazone gewend, dit betekent veel water. Het beste is twee waterbeurten per week. Controleer de regelmatig de grond, zodra deze droog aanvoelt geef je de plant weer een scheut water. In de jungle leeft de lepelplant onder het bladerdek van andere planten, hierdoor kan de Spathiphyllum slecht tegen te veel direct zonlicht. Te veel zonlicht leidt tot gele bladeren, te weinig zonlicht leidt tot groene bloemen. Vermijd daarom de middagzon.

Potten en opmaakservice

Wil je de plant opfleuren en in een mooie pot zetten? We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat.

We zetten de plant ook graag voor je in een pot. Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. Je kunt bij het bestellen van de bloempot aangeven welke plant je in de bloempot wilt hebben. Wij maken dan de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen en er zelf geen rommel van hebt! Voor hele grote planten en potten is het soms niet mogelijk om ze alvast op te maken. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite