Graslelie

Sorteer op
per pagina

3 producten

Web_CHLOROPHYTUM OCEAN.png
20-60 cm
v.a. € 8,95 € 8,21
file_3dd42f.jpg
30 cm
€ 8,95 € 8,21
4CHGBHA19-medium.png
40 cm
€ 15,95 € 14,63
Sorteer op
per pagina

3 producten

Chlorophytum bestellen bij Fleur.nl

De Chlorophytum staat ook wel bekend als Graslelie. Ook namen als Spinnenplant, Zebragras, Vliegende Hollander en Sprietplant worden soms gebruikt voor deze eenvoudige en speelse aanwinst. De chlorophytum is een makkelijk te kweken plant. Samen met het uitgebreide scala aan soorten van de Graslelie, maakt dit de plant tot een populaire aanwinst. De plant kent zijn oorsprong in Afrika, waar deze dient als bodembedekker. Uit onderzoek van de NASA is gebleken dat de Chlorophytum veel schadelijke stoffen uit de lucht haalt. Een goede en natuurlijke luchtzuiveraar dus!

 

Stijl of krullen

De graslelie is er bij Fleur.nl in twee soorten; met gekruld blad (Bonnie) of met stijl blad (Ocean).

 

Onze opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

 

Verzorging van de Chlorophytum

De verzorging van de Chlorophytum is vrij eenvoudig. Geef de plant in de zomer tweemaal per week water. In de winter is eenmaal per week voldoende. Het liefst staat de Graslelie continu in lichtvochtige grond. Voorkom echter dat de plant teveel water krijgt, want dit kan wortelrot veroorzaken. De Chlorophytum is een sterke plant en als je het watergeven dus een keer over het hoofd ziet, zal dit niet meteen veel kwaad doen. Besproei de plant om de zoveel tijd eens met water om de luchtvochtigheid te bevorderen en het stof van het blad te verwijderen. Zet de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. 

Search engine powered by ElasticSuite