Nicolai

Sorteer op
per pagina

8 producten

strelitzia-nicolai (1).jpg
Strelitzia Nicolai
Paradijsvogelplant
160 cm
Speciale prijs € 54,95 € 50,41 Normale prijs € 84,95 € 77,94
-30,00 -27,52
4STNITU91.png
Strelitzia Nicolai XXL
Paradijsvogelplant
180 cm
Speciale prijs € 64,95 € 59,59 Normale prijs € 139,95 € 128,39
-75,00 -68,81
Web_STRELITZIA NICOLAI M.png
Strelitzia Nicolai
Paradijsvogelplant
80-230 cm
v.a. € 18,95 € 17,39
strelitzia-nicolai-xl.jpg
Strelitzia Nicolai XL
Paradijsvogelplant
180 cm
Speciale prijs € 69,95 € 64,17 Normale prijs € 99,95 € 91,70
-30,00 -27,52
STRELITZIA NICOLAI L LOGO- WEB_2.png
Strelitzia Nicolai L
Paradijsvogelplant
160 cm
€ 79,95 € 73,35
Web_STRELITZIA NICOLAI M LOGO_2.png
Strelitzia Nicolai M
Paradijsvogelplant
110 cm
€ 34,95 € 32,06
Web_STRELITZIA NICOLAI S_1.png
Strelitzia Nicolai S
Paradijsvogelplant
80 cm
€ 18,95 € 17,39
strelitzia Nicolai.jpeg
Strelitzia Nicolai XXXL
Paradijsvogelplant
230 cm
€ 229,95 € 210,96
Sorteer op
per pagina

8 producten

Exotische Strelitzia's 

Strelitzia's behoren tot de meest exclusieve kamerplanten en wordt steeds populairder in Nederland. De prachtige planten komen oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en brengen daardoor een zuidelijk sfeertje met zich mee. In Nederland worden twee soorten strelitzia's verkocht: de wat stoere, grote Strelitzia nicolai en de schitterend bloeiende Strelitzia reginae. Beide kamerplanten staan schitterend in huis en kunnen jarenlang meegaan. 

De Strelitiza Nicolai is een exclusieve kamerplant met een stoere uitstraling. De plant is vooral erg geliefd vanwege de grote bladeren. Die geven namelijk een exotische sfeer aan jouw woonkamer of kantoor. De grote bladeren hebben meerdere nerven boven elkaar, waardoor de bladeren sterk zijn en tegen een stootje kunnen. Door de sterke nerven in het blad, kunnen bij oudere en grotere strelitzia's kleine scheurtjes in de bladeren ontstaan. Dit geeft een mooi en natuurlijk effect aan de plant en zorgt ervoor dat de plant een wat stoerder karakter krijgt. De Strelitzia Nicolai geeft, in tegenstelling tot de Strelitzia Reginae, niet snel bloemen. Bloemen groeien alleen aan de plant wanneer die minimaal 250 centimeter hoog is en in het goede klimaat. De bloemen zijn zwart of wit van kleur. 

 

Verzorging en water geven

Een Strelitzia heeft veel water nodig. De plant moet elke week een scheut water. Maar voor je opnieuw water geeft, moet de grond net droog zijn. Geef daarom ook niet te veel water: de grond moet na een week licht vochtig zijn. Als je te veel water hebt gegeven, is de grond nog nat en kunnen de wortels van je Strelitzia gaan rotten. In de winter kan je de grond wat droger laten worden omdat de plant dan in rust is en niet groeit. Je kunt hem dan dus minder water geven. Geef je Strelitzia in het voorjaar en de zomer één keer per maand voeding. Voor de juiste dosering kan je op de achterkant van de verpakking van je voeding kijken. Aan het einde van de herfst moet je stoppen met het geven van voeding. Tijdens de winter kan de voeding namelijk slecht zijn voor de plant. In het voorjaar kan je weer voeding gaan geven.

 

Online groene planten kopen

Kamerplanten koop je tegenwoordig niet alleen meer bij een tuincentrum, maar bestel je ook makkelijk online! Met een levering van 1-2 werkdagen heb je de plant snel in huis. We verpakken de planten met grote zorg, zodat ze in goede staat en vers van de kweker bij u thuis worden bezorgd. 

 

Potten en opmaakservice

Wil je je mooie plant in je pot zetten? We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat.

We zetten de planten ook graag vast voor je in een pot. Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. Je kunt bij het bestellen van de bloempot aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen en er zelf geen rommel van hebt. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite