Schefflera

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Schefflera bij Fleur.nl

De bladeren van de Schefflera hebben de vorm van een klaverblad. Sommige zijn helemaal groen, andere hebben een bonte kleur. De Schefflera groeit oorspronkelijk in bergbossen en is dus gewend aan wat lagere temperaturen. De Schefflera is een kamerplant die in verschillende uitvoeringen beschikbaar is: op stam, als toef en aan een mosstok. De Schefflera is er ook in groot formaat en is dus ook een mooie aanwinst als je op zoek bent naar grote kamerplanten!

 

Verzorging van Schefflera 

De Schefflera wordt gezien als een makkelijke kamerplant. In de zomer mag hij één keer per week water hebben, in de winter is dit ongeveer één keer in de twee tot drie weken. Hij verbruikt dan erg weinig water. Daarnaast kan de Schefflera op een halfschaduw plek staan, de bonte varianten zoals de ‘Gold Capella’ mogen wat lichter staan. Elk najaar kun je de plant snoeien om hem mooi in vorm te houden. Als deze kamerplant het namelijk naar zijn zin heeft op zijn plek, kan hij behoorlijk snel groeien. 

 

Schefflera als cadeautip

De sierlijke Schefflera is leuk om cadeau te geven, om zijn betekenis die achter de plant schuilt. Zijn iets afhangende bladeren je denken aan een paraplu. Volgens de oude Chinese filosofie ‘Feng Shui’ heeft dit een beschermend effect op ons geluk. Daarnaast schijnen de bladeren van de Schefflera een positieve energie af te geven. 

 

Opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite