Monstera

Sorteer op
per pagina

3 producten

1moobha22png
30-50 cm
v.a. € 19,95 € 18,30
1MODETU12.png
55-90 cm
v.a. € 34,95 € 32,06
1modemk25png
120-150 cm
v.a. € 107,95 € 99,04
Sorteer op
per pagina

3 producten

De Monstera op hydrocultuur

De Monstera gatenplant is een zeer populaire kamerplant. De Monstera komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika en dankt zijn naam aan het Latijnse woord 'Monstrum' dat 'monsterlijk' betekent. De grote gaten in het blad ontstaan geleidelijk en geven de plant een stoere uitstraling. De Monstera is van nature een klimplant en kan zo goed langs een kast, hanger of mosstok groeien. Daarbij is de plant gemakkelijk te stekken en kan hij wel tegen een stootje. Een ideale kamerplant dus, helemaal wanneer deze op hydrocultuur staat!

 

Onze opmaakservice

Wil je je plant in een bijpassende pot laten zetten? Geen probleem! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen die qua diameter 2 centimeter groter is dan de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben. Wij maken de plant kant-en-klaar voor je op met hydrokorrels. Zo hoef je zelf vervolgens alleen nog een mooi plekje hoeft uit te zoeken voor je aanwinst! Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

 

Verzorging van de Monstera

Zet de Monstera op een plek met (half)schaduw en zorg voor maximaal drie uur direct zonlicht. Een plek voor een raam op het noorden is ideaal voor deze plant. Bij teveel licht krijgt het blad een gele gloed en gaat het slap hangen. Zet de plant verder van het raam wanneer dit het geval is. Geef de plant opnieuw water wanneer de watermeter gedurende 4 dagen op ‘minimaal’ heeft gestaan. Het waterpeil dient dan tot het streepje ‘optimaal’ te worden aangevuld. Sproei de plant regelmatig om hem in optimale conditie te houden. Nieuwe bladeren kun je bevestiging aan de mosstok, zodat de plant goed door kan groeien. De Monstera kan snel groeien, dus een regelmatige snoei is aan te raden. 

Search engine powered by ElasticSuite