Tetrastigma

Sorteer op
per pagina

2 producten

1TETRPY58.png
130-480 cm
v.a. € 90,95 € 83,44
1TETRPY15.png
140-160 cm
v.a. € 96,95 € 88,94
Sorteer op
per pagina

2 producten

Tetrastigma 

Tetrastigma's brengen een stukje tropisch regenwoud binnen. Ze komen oorspronkelijk uit Azië, Maleisië en Australië. De naam, tetrastigma, komt uit het Grieks en betekent 'vier stigma's'. Die naam komt van de vrouwelijke bloemen. In de Nederlandse woonkamer zullen de planten echter zelden gaan bloeien. Desalniettemin is het een schitterende plant voor de woonkamer of het kantoor. De bekendste Tetrastigma in Nederland is de Tetrastigma Voinierianum, ook wel Kastanjedruif genoemd. Alle Tetrastigma's zijn familie van de druif (Vitaceae) en kunnen net als gewone druivenplanten ook klimmen. Daarom hebben de meeste Tetrastigma's een steun nodig om tegenaan te klimmen. Vanwege zijn snelle groei en sterke klimcapaciteiten, creëer je eenvoudig je eigen jungle in huis. Deze plant is een echte parel voor kantoor!

De verzorging van Tetrastigma's is er eenvoudig, maar vooral deze exemplaren op hydrocultuur zijn makkelijk in de verzorging. Ideaal als je vaak van huis bent of voor op kantoor. 

 

Planten op hydrocultuur

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden met water en voedingsstoffen. Bij hydrocultuurplanten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten.  

 

Online groene planten kopen

Kamerplanten koop je tegenwoordig niet alleen meer bij een tuincentrum, maar bestel je ook makkelijk online! Met een levering van 1-2 werkdagen heb je de plant snel in huis. We verpakken de planten met grote zorg, zodat ze in goede staat en vers van de kweker bij u thuis worden bezorgd. 

 

Potten en opmaakservice

Wil je je mooie plant in je pot zetten? We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat.

We zetten de planten ook graag vast voor je in een pot. Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. Je kunt bij het bestellen van de bloempot aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met hydrokorrels en een watermeter. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen en er zelf geen rommel van hebt. Voor hele grote planten en potten is het soms niet mogelijk om ze alvast op te maken. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. hyd

Search engine powered by ElasticSuite