Ficus

Sorteer op
per pagina

5 producten

1FILB3T05.png
Ficus Lyrata Bambino
Vioolbladplant / Tabaksplant
115-120 cm
v.a. € 54,95 € 50,41
ficus-straight-120-22_8e2edb.png
Ficus Lyrata straight
Vioolbladplant / Tabaksplant
120-150 cm
v.a. € 107,95 € 99,04
nitida op stam xl_1.png
130-280 cm
v.a. € 129,95 € 119,22
1FINIGS35.png
105-180 cm
v.a. € 219,95 € 201,79
gevlochten stam.png
Ficus Lyrata gevlochten stam
Vioolbladplant / Tabaksplant
210 cm
€ 139,95 € 128,39
Sorteer op
per pagina

5 producten

Ficus hydrocultuur

De Ficus is al één grote plantenfamilie an sich. Fleur.nl biedt enkele soorten aan die groter zijn dan één meter. Liever toch een wat kleinere variant op hydrocultuur? Kijk dan hier. De meest verkochte Ficus is de Ficus Lyrata. Deze tabaksplant is in verschillende versies verkrijgbaar: op stamstraight en bambino. De kamerplant blinkt uit met zijn grote, groene bladeren en is een echte zonaanbidder.

 

Verzorging

Een te donkere standplaats van de Ficus stagneert de groei. Ze hebben behoefte aan veel (zon)licht. In de winterperiode kan de plant na aanschaf wat blad verliezen. De Ficus komt namelijk uit een lichte kas en de overgang naar een relatief donker kantoor zorgt voor bladval. Dit is niet schadelijk voor de plant, zolang hij op een lichte plek staat gaat hij weer nieuw blad aanmaken in het voorjaar!

 

Wat is hydrocultuur?

In de wereld van kantoren, hotels en openbare ruimtes is hydrocultuur een populair product. Hydrocultuurplanten zijn namelijk gemakkelijker te onderhouden dan de traditionele plant met potgrond. Een plant op hydrocultuur hoeft maar één keer per vier weken water. Dat betekent dat je maar twaalf keer per jaar water hoeft te geven! Dat maakt de verzorging eenvoudig, terwijl je de voordelen van een mooie groene plant behoudt. Planten geven sfeer aan de ruimte, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen de productiviteit. Hydroculturen hebben nog meer voordelen:

  • + Maar één keer per maand water geven
  • + Gezonde en schonere plant
  • + Bijna geen onderhoud
  • + Makkelijk: water geven als de watermeter het aangeeft

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten.  

 

Opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite