Alles over ziektes & ongedierte

Helaas kan een kamerplant last gaan krijgen van ongedierte waardoor de plant ziek worden. Hoe komt het ongedierte bij je plant terecht? Wat is de beste manier van behandelen en bestrijden? En welke soorten ongedierte zijn er? Op deze pagina lees je er alles over.

  • Controleer planten regelmatig Controleer planten regelmatig
  • Tocht en lage luchtvochtigheid meeste oorzaak Tocht en lage luchtvochtigheid meeste oorzaak
  • Per soort ongedierte verschillende behandeling Per soort ongedierte verschillende behandeling
  • Sommige planten gevoelig voor ongedierte Sommige planten gevoelig voor ongedierte
Alles over ziektes & ongedierte

Oorzaken ongedierte

 

Ongedierte op jouw kamerplanten kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan de plant snel last gaan krijgen van ongedierte wanneer de plant onjuist verzorgd wordt. Verder kan het ongedierte ook makkelijk worden overgedragen door huisdieren, personen of zelfs andere planten. Bij veel warmte en een lage luchtvochtigheid zijn verschillende ongedierte soorten ook erg actief. 

 

Het is erg van belang om op tijd het ongedierte bij je plant te ontdekken zodat deze op tijd bestreden kan worden voordat het te laat is. De kans is namelijk erg klein dat je plant het zal overleven wanneer deze vol zit met luis of spint. Kijk dus regelmatig of je plant ongedierte heeft. Check hierbij vooral de onderkant van het blad. 

 

Gevolgen ongedierte 

 

Verschillend per ongedierte soort en soort plant kan het ongedierte ervoor zorgen dat de plant erg ziek wordt. Hoe langer het ongedierte aanwezig is, hoe meer schade deze zal aanrichten. Dit komt erop neer dat de bladeren verkleuren, uitdrogen of zelfs gaan uitvallen. Bovendien zal ongedierte de groei van de plant afremmen en ervoor zorgen dat de plant minder voedingsstoffen zal aanmaken. Daarnaast kan het ongedierte de stam(men) aantasten en ervoor zorgen dat andere planten besmet raken. Uiteindelijk kan ongedierte de dood van de plant betekenen. 

 

VANAF HIER ZOU IK DAN DE ONGEDIERTE PER SOORT DOEN!

Search engine powered by ElasticSuite