Zomerheide

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Haal de Veluwe in je tuin met zomerheide

Calluna vulgaris, zomerheide, is een zogenaamde knopbloeier: de rijke hoeveelheid aan bloemen gaat niet helemaal open, zodat ze lang kan bloeien. De schubachtige bladeren zijn het jaarrond groen. Deze robuuste, lage struikplant staat goed in plantenbakken op je terras. Voor stoere rotstuinen is deze bodembedekker een welkome toevoeging. Plant in groepen voor een mooi aaneengesloten heidedeken. Bij Fleur.nl hebben we allerlei kleuren heide; van wit tot geel, maar ook een leuk driekleurenpalet.

 

Heide verzorgen

De zomerheide vergt weinig onderhoud. Geef hem een plekje in de zon of halfschaduw, op een zure, zandige, vochthoudende en goed waterdoorlatende bodem. Een kleigrond is minder ideaal. Zeker in het begin is het belangrijk de heideplantjes van water te voorzien. De jonge planten kunnen snel uitdrogen. Geef de plant extra voeding door tuinturf toe te voegen. Gebruik geen kalk! Dit maakt de bodem minder zuur.

Snoei de zomerheide na de winter, in maart, om hem in vorm te houden en voor frisse, jonge scheuten. Verwijder de takken niet tot op het oude hout, want dan groeit hij niet meer terug. 

 

Tuinplanten thuisbezorgd 

Kies bij Fleur.nl jouw tuinplanten uit en laat ze gemakkelijk thuis bezorgen! Afhankelijk van de tijd van het jaar, worden de planten binnen 2-7 werkdagen bezorgd. De specifieke levertijden kan je vinden bij de producten zelf. In de winter kan het zijn dat er een kaal plantje bezorgd wordt, omdat de soort zijn blad verliest in de winter. In het voorjaar zullen ze weer uitlopen en mooie, volle planten worden. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag! 

Search engine powered by ElasticSuite