Spaanse aak hagen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Spaanse aak als haag

Esdoorn (Acer), Vederesdoorn of Spaanse aak, we bedoelen er allemaal hetzelfde mee. Het is een bekende boom, vooral vanwege de schitterende herfstkleuren van sommige soorten. Maar bijvoorbeeld ook door de 'maple leaf' op de Canadese vlag en de productie van ahornsiroop uit de bast van de Esdoorn. In het voorjaar heeft de boom meestal groene bloemtrossen. In het najaar groeien daar gevleugelde nootjes aan, die ook wel 'helikoptertjes' worden genoemd. Door de vleugeltjes kunnen de zaadjes goed door wind verspreid worden. De esdoorn groeit snel, wat hem erg geschikt maakt voor heggen en leibomen.

Er zijn veel verschillende soorten esdoorns verkrijgbaar, zoals verschillende Japanse en Noorse esdoorns, de Chinese esdoorn, de Spaanse aak, Freeman esdoorn. Ze zijn er met rood, geel en groen blad of bontgekleurd en ook als zuilvorm en leiboom zijn esdoorns te krijgen. Hier vind je alle spaanse aken die als haag aangeplant kunnen worden.

 

Tuinplanten thuisbezorgd 

Kies bij Fleur.nl jouw tuinplanten uit en laat deze gemakkelijk thuis bezorgen! Binnen 5 tot 7 werkdagen worden de planten thuisbezorgd. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen. In de winter kan het zijn dat er een kaal plantje bezorgd wordt, omdat de soort zijn blad verliest in de winter. In het voorjaar zullen ze weer uitlopen en mooie, volle planten worden. 

Search engine powered by ElasticSuite