Taxushagen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Taxushagen

Taxusbomen zijn populair in Nederland als haag. Het is een geslacht uit de coniferenfamilie. Dat is wel te zien aan de naalden. Taxussen groeien niet zo snel, maar kunnen wel enorm hoog en oud worden. Dat maakt ze als haag erg geschikt. Dat de taxus zo oud kan worden, komt doordat de bomen niet gevoelig zijn voor ziekten en schaduw: het zijn erg sterke bomen. In de eerste jaren moet je er wel op letten dat de haag voldoende water krijgt en de plant kan niet goed tegen water. Taxushagen blijven het hele jaar door groen, waardoor je ook in de winter kunt genieten van de privacy en beschutting die de haag je biedt. Taxussen groeien traag. Je moet er daarom wat geduld mee hebben voor je een mooie volle dichte haag hebt. Maar als het eenmaal zover is, kan je hem goed in vorm houden vanwege zijn trage groei. Bovendien is de haag dan schitterend. De groene naalden stralen het hele jaar door in je tuin en in het najaar geven de rode besjes nog een extra glans aan de haag. 

De taxus is een fascinerende plant. Doordat de plant de stof taxine bevat, is de boom giftig voor mensen en dieren. Alleen de rode schijnvruchtjes die aan de boom groeien, zijn niet giftig en lekker zoet. De zaden die daarin zitten, bevatten wel weer taxine. In de maag van vogels wordt de zaadhuid vervolgens niet afgebroken, waardoor vogels zonder problemen wél van de zaden kunnen eten. Fleur.nl biedt de Taxus baccata.

 

Haagplanten gratis thuisbezorgd

Bij Fleur.nl kies je jouw haag uit. Deze wordt vervolgens gratis (wanneer de bestelling boven de 45 euro is) bij je thuisbezorgd. Dit tarief geldt niet voor de Waddeneilanden. Voor levering op de Waddeneilanden zijn extra transportkosten van toepassing. Alle bomen en hagen worden door onze eigen kweker bij jou bezorgd. De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen. Mocht je niet thuis zijn, dan is dat geen enkel probleem. Bij het bestellen van hagen heb je de optie om een aanplantpakket of aanplantservice toe te voegen. 

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om je haag zelf te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Als u gebruik maakt van de aanplantservice, planten wij met liefde de haag voor je. Het voordeel is dat we je daarmee een berg werk uit handen kunnen nemen. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met aanplantgrond (en indien nodig boompalen), vink dan ook het aanplantpakket aan. Dit is zeker aan te raden, want wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met dit aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Hagen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag!

Search engine powered by ElasticSuite