Taxushagen

Sorteer op
per pagina

1 product

taxus-baccata-40-60.png
Taxus baccata
Taxushaag
40-200 cm
v.a. € 12,50 € 11,47
Sorteer op
per pagina

1 product

Taxushagen

Taxusbomen zijn popularair in Nederland als haag. Het is een geslacht uit de coniferenfamilie. Dat is wel te zien aan de naalden. Taxussen groeien niet zo snel, maar kunnen wel enorm hoog en oud worden. Dat maakt ze als haag erg geschikt. Dat de taxus zo oud kan worden, komt doordat de bomen niet gevoelig zijn voor ziekten en schaduw: het zijn erg sterke bomen. In de eerste jaren moet je er wel op letten dat de haag voldoende water krijgt en de plant kan niet goed tegen water. Taxushagen blijven het hele jaar door groen, waardoor je ook in de winter kunt genieten van de privacy en beschutting die de haag je biedt. Taxussen groeien traag. Je moet er daarom wat geduld mee hebben voor je een mooie volle dichte haag hebt. Maar als het eenmaal zover is, kan je hem goed in vorm houden vanwege zijn trage groei. Bovendien is de haag dan schitterend. De groene naalden stralen het hele jaar door in je tuin en in het najaar geven de rode besjes nog een extra glans aan de haag. 

De taxus is een fascinerende plant. Doordat de plant de stof taxine bevat, is de boom giftig voor mensen en dieren. Alleen de rode schijnvruchtjes die aan de boom groeien, zijn niet giftig en lekker zoet. De zaden die daarin zitten, bevatten wel weer taxine. In de maag van vogels wordt de zaadhuid vervolgens niet afgebroken, waardoor vogels zonder problemen wél van de zaden kunnen eten. 

 

Tuinplanten thuisbezorgd 

Kies bij Fleur.nl jouw tuinplanten uit en laat deze gemakkelijk thuis bezorgen! Binnen 5 tot 7 werkdagen worden de planten thuisbezorgd. In de winter kan het zijn dat er een kaal plantje bezorgd wordt, omdat de soort zijn blad verliest in de winter. In het voorjaar zullen ze weer uitlopen en mooie, volle planten worden. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag! 

Search engine powered by ElasticSuite